Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht geroken. De beheerder van het pand rook de lucht en alarmeerde de brandweer.

De brandweer heeft het pand en het naastgelegen portiek betreden en heeft hier metingen verricht. Hier werdt niks gemeten. Een speciale Adviseur Gevaarlijke Stoffen is ter plaatse gekomen om ook metingen te verrichten. Hij bezit meetapparatuur om specifieker onderzoek te kunnen doen.

- Advertisement -

De brandweer meet een hoge concentratie in een geopende emmer waarin zich een bruin goedje bevind. Wat dit is, weet de brandweer niet. De straat is deels afgezet i.v.m. de veiligheid. De brandweer heeft het incident overgedragen aan de politie.

Het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) komt ter plaatse om uitgebreid onderzoek te doen. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt de LFO in actie. Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. De politie houdt toezicht rondom het pand. Forensisch onderzoekers van het LFO en de Forensische Opsporing (FO) zijn gedurende de avond bezig geweest aan de achterzijde van het pand. Hier bevindt zich nog een toegangsdeur van het pand.

Uit het onderzoek is gebleken dat het om een oud niet werkend drugslab gaat. De politie heeft na onderzoek meerdere chemicaliën gemeten waarmee chemische drugs geproduceerd kan worden. De politie heeft de nog aanwezige spullen in beslag genomen.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...