OM vervolgt agente die vijf keer op vluchtende auto schoot Strevelsweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam stelt vervolging in tegen een 38-jarige politieagente van de Eenheid Rotterdam. De vrouw wordt vervolgd voor poging doodslag subsidiair poging zware mishandeling.

Op 12 mei 2023 heeft een politieagente op een voertuig geschoten waarin op dat moment drie personen zaten. Ze raakte de auto vijf keer, maar niemand raakte gewond.

- Advertisement -

De auto werd staande gehouden op de Strevelsweg in de wijk Feijenoord na een zogeheten ANPR-hit, automatische herkenning van de nummerplaat. De auto zou mogelijk betrokken zijn bij verkenningen van meerdere explosies in Rotterdam.

Bij de controle wilde de agente de identiteit van de drie inzittenden controleren. De inzittenden werkten mee, maar vervolgens leek de bestuurder naar zijn broekband te grijpen en reed hard weg. Door die armbeweging dacht de agente dat hij een wapen pakte. Daarop loste ze vijf schoten.

Na uitgebreid onderzoek van de Rijksrecherche gaat het Openbaar Ministerie over tot vervolging van de agente. Het OM is van oordeel dat schieten op een auto slechts in uitzonderlijke gevallen een passende reactie is en dat was nu niet het geval.

De betrokken agente is inmiddels van de beslissing van het OM op de hoogte gebracht. Wanneer de agente voor de rechter komt, is nog niet bekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...