Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een woning op de Kerkhoflaan. Dezelfde woning werd op 11 februari al beschoten. De incidenten hebben vermoedelijk te maken met een poging ontvoering op de Jacques Dutilhweg en diverse explosies op de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel.

Het is bijna half twee ’s nachts als een zaterdag 24 februari een explosief afgaat bij een woning op de Kerkhoflaan. Gelukkig raakt niemand gewond. Wel is er schade aan de woning. Dezelfde woning was 11 februari al het doelwit van een beschieting. Daar zijn zes personen voor aangehouden. Voor de explosie van 24 februari zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen en mensen die beelden hebben van de omgeving.

- Advertisement -

Het vermoeden is dat de incidenten op de Kerkhoflaan verband houden met een aantal andere incidenten. Eind januari probeert een nep-arrestatieteam een man te ontvoeren nabij een huis in Rotterdam-Alexander. Twee personen worden aangehouden. Op 5 februari gaat een explosief af bij een woning op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Op 17, 18 en 19 februari zijn weer drie explosies, op de Jacques Dutilhweg en opnieuw op de Ravelstraat. Wie zit hier achter en waarom?

In het programma Opsporing Verzocht werd afgelopen week al aandacht gevraagd voor de reeks incidenten. En werden beelden getoond van de explosies op de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Inmiddels zijn enkele tips binnen gekomen, maar informatie blijft welkom. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het onderliggende conflict. Wie zit hier achter en waarom? Als u hier informatie over heeft, kunt u het tipformulier op politie.nl invullen of bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Maar u kunt ook anoniem melden via M. (0800-7000) of terecht bij het Team Nationale Inlichtingen. Dit speciale team mag haar bronnen afschermen. Niemand weet dan dat u met de politie heeft gepraat. TNI is bereikbaar via 088 – 661 77 34.

Ook ontvangt het team graag beelden. Heeft u beelden van afgelopen nacht op de Kerkhoflaan of omgeving van een deurbelcamera, beveiligingscamera of dashcam waar mogelijk iets verdachts op te zien is, dan kunt u deze uploaden via het bijgesloten tipformulier.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...