Professionele hennepkwekerij ontmanteld in Zoeterwoude

Date:

Deel bericht:

Zoeterwoude – Woensdagmorgen 28 februari is een grote hennepkwekerij ontmanteld aan de Nijverheidsweg in Zoeterwoude. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Agenten assisteerden ’s ochtends een deurwaarder, omdat het pand ontruimd zou worden vanwege achterstallige huurbetaling. In het gebouw werden apparatuur en andere goederen aangetroffen die wezen op een professionele kwekerij, zo laat de politie weten.

- Advertisement -

Verborgen ruimte
Bij nadere inspectie werd de kwekerij aangetroffen in een verborgen ruimte op meerdere etages, volledig omringd door muren. De brandweer kwam uit voorzorg ter plaatse, om te onderzoeken of de ruimtes veilig te betreden waren.

Na (sporen)onderzoek is de kwekerij ontmanteld. De Politie denkt dat er langere tijd verdiend is aan de hennep. Waarschijnlijk hebben er in de loods per oogst ruim 2.300 hennepplanten gestaan.

Onderzoek
De recherche zet het onderzoek voort en hoopt de eigenaar te kunnen vinden. Het energiebedrijf doet aangifte van stroomdiefstal. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de Politie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Persoon overleden in sloot aangetroffen Weipoortseweg Zoeterwoude

Zoeterwoude - In een sloot bij de Weipoortseweg in Zoeterwoude is zondagmorgen een overleden persoon aangetroffen. De hulpdiensten...

Dak van splinternieuwe woningen verwoest door brand in zonnepanelen Bonkelaar Zoeterwoude

Zoeterwoude - Treurig nieuws voor de kersverse eigenaren van de prachtige nieuwbouwwoningen aan de Bonkelaar in Zoeterwoude. Rond...

Brommer en fietser botsen bij tankstation Burgemeester Smeetsweg Zoeterwoude

Zoeterwoude - Zaterdagmiddag 20 juni rond 13.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden bij een tankstation aan de...

Zoeterwoudse metaaldetectorist neemt gevonden munitie mee naar huis

Zoeterwoude / Wassenaar - Maandag 21 oktober meldde een man zich bij de politie, omdat hij een behoorlijke...