Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Vlaardingen – Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht een explosief te willen plaatsen bij een woning in Den Haag. Het pakket dat werd gevonden, bleek inderdaad een explosief te zijn.

Rond half tien ’s avonds werd de Politie gealarmeerd in verband met een verdachte situatie bij een portiek van een woning. Bij dezelfde woning is afgelopen dagen ook al geprobeerd een explosief te plaatsen en deze is al op last van de burgemeester gesloten.

- Advertisement -

Agenten gingen erop af en hielden twee verdachten aan. Het gaat om een 14-jarige en een 15-jarige jongen, beiden uit Vlaardingen. In een aangrenzende straat werd een verdacht pakketje gevonden. De omgeving werd afgezet en de EOD werd ingezet. De bommenexperts stelden vast dat het ging om een explosief met dusdanig veel springstof dat dit in de wijde omtrek voor forse schade had kunnen zorgen.

Reeks geweldsincidenten
In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 februari werd ook een poging gedaan, waarbij een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 60-jarige Rotterdammer werden aangehouden. Het explosief werd onschadelijk gemaakt. De 17-jarige Capellenaar zit nog vast. Twee dagen later, in de avond van donderdag 22 februari, werd wederom geprobeerd een explosief te plaatsen. Deze ging niet af, maar de dader stak per ongeluk zijn hand in brand. Hij is vooralsnog niet gevonden.

Volgens de autoriteiten hebben de geweldsincidenten in Den Haag te maken met een reeks incidenten in Rotterdam-Oost en Capelle aan den IJssel. Zo werd er meermaals een explosief tot ontploffing gebracht aan de Capelse Ravelstraat. In Rotterdam-Oost werd aan de Jacques Dutilhweg iemand betrapt met een automatisch vuurwapen en vond daar eerder een poging tot ontvoering plaats.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Steekpartij aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen

Zaterdagavond rond zes uur werd een steekpartij gemeld aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen. Daar hadden twee mannen...

Rotterdammer (15) en Krimpenaar (16) in Vlaardingen opgepakt voor nieuwe poging aanslag woning loodgieter

Vlaardingen - Nog steeds is er verscherpt toezicht in Vlaardingen en daarom controleerden agenten in de nacht van...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Drie gewonden na explosie in woning Wilhelminastraat Vlaardingen, drie gewonden naar het ziekenhuis

Vlaardingen - Een explosie bij een huis op de hoek van de Wilhelminastraat en de Willem Beukelzoonstraat in...