Dierenambulance krijgt nepmelding vanuit gevangenis in Alphen aan den Rijn

Date:

Deel bericht:

Alphen aan den Rijn – De dierenambulance van Alphen aan den Rijn en omstreken heeft recentelijk een nepmelding ontvangen vanuit de Alphense gevangenis. Eenmaal ter plaatse kregen ze te maken met een bijzondere verrassing.

De dierenambulance kreeg een melding van een verzwakte eend op het terrein van de gevangenis. “Nu krijgen we wel vaker meldingen uit de PI (red.: Penitentiaire Inrichting), want ze zijn daar erg begaan met de dieren die zich op en om het terrein bevinden. Dus nietsvermoedend is onze ploeg in de wagen gestapt en op de melding afgegaan”, zo laat de Dierenambulance weten.

- Advertisement -

Pecunia Gigantis
Volgens de melding zou het gaan om een ‘Pecunia Gigantis’, een soort dat de vrijwilligers van de Dierenambulance geheel onbekend was. Eenmaal aangekomen, kregen ze een doos met de Pecunia Gigantis overgedragen.

Zodra de vrijwilligers echter de deksel voorzichtig omhoog tilden, zagen ze geen verzwakte eend, maar een donatie van € 1000,00. Het personeel van de gevangenis verzamelt wel vaker statiegeldblikjes en -flesjes voor een goed doel.

‘Op deze manier mogen melders ons wel vaker in de maling nemen’
Dit jaar was de opbrengst bestemd voor de Dierenambulance. Zij werden tijdens de valse melding met het bedrag verrast. En Pecunia Gigantis? Dat is latijn voor ‘Geld Reusachtig’. “Dat we soms in de maling genomen worden door collega’s zijn we wel gewend, maar niet van melders”, zo vertellen ze bij de Dierenambulance. “Op deze manier mogen melders ons wel vaker in de maling nemen. Namens alle dieren en de vrijwilligers: Heel erg bedankt!”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Celstraf en tbs met dwangverpleging voor plegen ontucht en ombrengen 14-jarige Esmee

Regio Leiden - De 33-jarige turnleraar Olivier van de G. is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs...

Hulpdiensten zoeken naar “parachutist” te water Langeraarse Plassen Ter Aar

Ter Aar - De hulpdiensten rukten zondagavond rond 18.00 uur uit voor een melding van een mogelijke neergestorte...

Zes jongeren aangehouden voor inbraak in bedrijf

Alphen aan den Rijn - De politie hield zondag 17 februari omstreeks 15.00 uur vijf jongens en één...

Scheur van 150 meter in watergang, werkzaamheden om kade te stabiliseren Italiëlaan Hazerswoude-Dorp

HAZERSWOUDE-DORP - Vrijdagavond 21 december rond 20.55 uur zijn werkzaamheden uitgevoerd na een toegenomen scheur in de waterbodem...