Rotterdam-West kleurt blauw tijdens grootschalige verkeerscontrole

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Voertuigen controleren, overbelaste aanhangers wegen en rijbewijzen bekijken; zomaar een paar onderdelen van de grote verkeersactie van afgelopen donderdag in Delfshaven. De politie hield samen met de (Rijks)belastingdienst, gemeentebelastingen Rotterdam, verkeershandhavingsteam en de douane een letterlijke Blauwe Dag, wat de lucht betreft, qua verkeersovertredingen namen sommige bestuurders dit iets te letterlijk.

De Rijksbelastingdienst nam 12 van de 140 gecontroleerde voertuigen in beslag en inde ook nog eens 55.000 euro. De gemeentebelasting van Rotterdam pakte een auto af en inde 45.000 euro.

- Advertisement -

Bijna 60 bekeuringen werden geschreven voor een aanhanger met een veel te zware lading, mobiele telefoon vasthouden en rijden zonder rijbewijs. Een iemand kon zijn auto meteen inleveren, omdat het al de derde keer was dat hij zonder rijbewijs reed. Vijf bekeuringen voor getinte ramen; de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten.

Ook hield de politie mensen aan; drie waren er onder invloed van drugs, eentje onder invloed van drank en drie mannen reden rond met een hoeveelheid goud in hun auto. Dit wordt vaak als betaalmiddel gebruikt in de onderwereld.

Bij controle van opkopersregisters hielden we twee personen aan in verband met het illegaal verblijven en werken in Nederland. Een bedrijf wordt verdacht van het verkopen van namaakproducten. Deze producten worden verder onderzocht. Een ander bedrijf was totaal niet geregistreerd in het opkopersregister. De gemeente gaat hiermee aan de slag.

Bij horecagelegenheden zijn veel waarschuwingen gegeven voor het niet registreren van de werknemers.

Daarnaast heeft de NVWA (Voedsel en Waren autoriteit) wat monsters afgenomen van tabak dat verkocht wordt in shisha lounges. Tijdens preventief fouilleren vonden agenten meerdere keren een gebruikershoeveelheid drugs en iemand had een mes bij zich.

Het optreden tijdens deze grote actie zorgde voor heel veel positieve reacties bij de bewoners.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...

Gewonden bij aanrijding scooter met auto Vierambachtsstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag 27 april rond 18.15 uur heeft er op de Vierambachtsstraat in Rotterdam een ongeval plaatsgevonden....

Man aangehouden na mishandeling beveiliger Holland Casino Weena Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij een beveiliger had mishandeld en bedreigd...

Bestuurder onder invloed crasht na achtervolging Henri Eversstraat Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 07.15 uur na een achtervolging op de Henri Eversstraat in Rotterdam-Alexander...