Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen dagen weer meerdere drugsvondsten gedaan. In de nacht van zondag op maandag werd 250 kilo cocaïne aangetroffen. Zondag werd ook al 600 kilo cocaïne onderschept.

Op het haventerrein viel zondag 17 maart een container met klassieke auto’s op. De container was afkomstig uit de Verenigde Staten en is via Panama naar Rotterdam vervoerd. De eindbestemming was Zwitserland.

- Advertisement -

In de container werd 600 kilo cocaïne gevonden. De straatwaarde hiervan wordt volgens het Openbaar Ministerie geschat op 45 miljoen euro.

Tweede vondst
Gedurende de nacht (van zondag op maandag) deed de Douane opnieuw een flinke vondst. In een lading druiven, afkomstig uit Chili, werd 250 kilo cocaïne gevonden. De straatwaarde wordt geschat op ruim 18 miljoen euro. De druiven waren bestemd voor een bedrijf in Ridderkerk, maar zij lijken niks met de drugs te maken te hebben.

Drugs vernietigd
De autoriteiten hebben beide zaken verder in onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeiljacht loopt op de blokken, twee personen gered Maasvlakteboulevard Maasvlakte

Maasvlakte Rotterdam - Zaterdagochtend 20 april rond 11.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Vanmorgen is er een zeiljacht...

Cocaïne ter waarde van ruim 2 miljoen euro onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april heeft de Douane dertig kilo cocaïne onderschept...

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...