Negen jaar gevangenisstraf geëist voor doodsteken restauranthouder in Rozenburg

Date:

Deel bericht:

Rozenburg – Donderdag 28 maart heeft het Openbaar Ministerie (OM) negen jaar gevangenisstraf geëist tegen een 52-jarige man uit Rozenburg. Hij wordt ervan verdacht op Koningsdag 2023 een 50-jarige dorpsgenoot te hebben doodgestoken.

Op Koningsdag ging een ruzie tussen beide mannen vooraf aan de steekpartij. Het slachtoffer, houder van een restaurant aan het Raadhuisplein, ziet dat de verdachte even later met een mes naar zijn zaak is gekomen.

- Advertisement -

De restauranthouder probeert zich nog te verdedigen door twee maal een stoel van het terras naar de man te gooien, maar wordt daarna neergestoken. Het slachtoffer komt even later te overlijden.

Noodweer
De verdachte heeft tijdens de zaak gezegd dat hij handelde uit noodweer. De officier van justitie van het OM zegt dat daar geen sprake van is: “Zijn handelen, vanaf het moment dat hij zijn winkel verlaat met het mes, daarmee op het raam van het restaurant bonkt tot het uiteindelijke steken, kan niet worden aangemerkt als verdedigend, maar heeft juist alle kenmerken van een aanval, gericht op een confrontatie met het slachtoffer.”

Het OM wees daarna op de grote impact die de dood van de man heeft gehad: “Hij was geliefd binnen de Rozenburgse gemeenschap, dat blijkt ook wel uit de stille tocht die een paar dagen na zijn dood werd gehouden. Hij stond bekend als een lieve en vrolijke man die altijd bereid was te helpen. Het verdriet en de machteloosheid bij al zijn nabestaanden is pijnlijk en invoelbaar.”

Enig passende reactie
Het Openbaar Ministerie vindt ‘een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf de enig passende reactie’. De man zou schuldig zijn aan doodslag en er wordt daarom een gevangenisstraf van negen jaar geëist. De rechter zal op een later moment uitspraak doen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hulpdiensten massaal uitgerukt voor neergestort modelvliegtuigje Noordzeeweg Rozenburg

Europoort Rotterdam - Vrijdagochtend 15 december rond 11.30 uur belde een bewoner vanuit Maassluis dat hij een stuntvliegtuig...

Man spuit met pepperspray in supermarkt Laan van Nieuw Blankenburg Rozenburg

Rozenburg - Een man heeft zondagmiddag 15 oktober voor nogal wat commotie gezorgd in een supermarkt aan de...

Man gewond na steekpartij, verdachte aangehouden Klipperhof Rozenburg

Rozenburg - Zaterdagavond 14 oktober rond 20.50 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden aan de Klipperhof in Rozenburg....

Blussen brand bij afvalverwerker AVR gaat nog tot zeker tot zaterdag door

Rotterdam - Het gaat nog een geruime tijd duren voordat de grote brand die donderdag ontstond bij afvalverwerker...