Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door middel van een babbeltruc. Hoewel de aanhoudingen al begin deze maand waren, heeft de politie het 28 maart pas bekendgemaakt.

Op 19 februari 2024 werd een 86-jarige inwoonster van Moerkapelle (gemeente Zuidplas) het slachtoffer van een babbeltruc. Twee mannen stonden aan de deur en vertelden dat zij het water moesten controleren op salmonella-besmetting. Eenmaal binnen sloegen de mannen toe en namen meerdere persoonlijke eigendommen van de vrouw mee.

- Advertisement -

Het politieonderzoek dat volgde, leidde de politie naar de twee verdachten. Het gaat om een 32-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Schiedam. De recherche heeft bewijs gevonden dat beide mannen ook betrokken zouden zijn geweest bij meerdere babbeltrucs in de Rotterdamse regio.

Langer vast
De rechter heeft inmiddels het voorarrest van beide verdachten verlengd met drie maanden. De recherche zet ondertussen het onderzoek voort.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...