Wilde achtervolging met twee kleine kinderen los op de achterbank door Rotterdam

Date:

Deel bericht:

De politie heeft zondagavond na een achtervolging een automobilist gearresteerd die met een snelheid van 140 kilometer per uur over de snelweg reed, waar de maximumsnelheid 100 kilometer per uur was. Op de achterbank van de auto bevonden zich twee kleine kinderen, maar ze waren niet vastgezet in kinderstoelen of met gordels vastgemaakt. Bovendien bleek uit een speekseltest dat de bestuurder onder invloed was van cannabis, zo meldde de politie.

De politie gaf de auto een volgbevel en in eerste instantie volgde de bestuurder de instructies van de politie om een afrit te nemen, maar plotseling veranderde hij van gedachten. Hij scheurde langs de vangrail terug de A13 op en vervolgde zijn weg richting Rotterdam. Uiteindelijk werd hij bij De Kuip tot stoppen gebracht en gearresteerd.

- Advertisement -

De bestuurder kreeg de kans om iemand te bellen om de kinderen op te halen, maar toen deze persoon arriveerde, weigerde hij zijn identiteitsbewijs aan de politie te tonen. Er ontstond een conflict waarbij beide mannen zich verzetten tegen de politie, wat resulteerde in het gebruik van een stroomstootwapen om hen onder controle te krijgen. De tweede man ontving een boete voor het weigeren van zijn identiteitsbewijs, maar mocht wel de kinderen mee naar huis nemen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...