Wilde achtervolging met twee kleine kinderen los op de achterbank door Rotterdam

Date:

Deel bericht:

De politie heeft zondagavond na een achtervolging een automobilist gearresteerd die met een snelheid van 140 kilometer per uur over de snelweg reed, waar de maximumsnelheid 100 kilometer per uur was. Op de achterbank van de auto bevonden zich twee kleine kinderen, maar ze waren niet vastgezet in kinderstoelen of met gordels vastgemaakt. Bovendien bleek uit een speekseltest dat de bestuurder onder invloed was van cannabis, zo meldde de politie.

De politie gaf de auto een volgbevel en in eerste instantie volgde de bestuurder de instructies van de politie om een afrit te nemen, maar plotseling veranderde hij van gedachten. Hij scheurde langs de vangrail terug de A13 op en vervolgde zijn weg richting Rotterdam. Uiteindelijk werd hij bij De Kuip tot stoppen gebracht en gearresteerd.

- Advertisement -

De bestuurder kreeg de kans om iemand te bellen om de kinderen op te halen, maar toen deze persoon arriveerde, weigerde hij zijn identiteitsbewijs aan de politie te tonen. Er ontstond een conflict waarbij beide mannen zich verzetten tegen de politie, wat resulteerde in het gebruik van een stroomstootwapen om hen onder controle te krijgen. De tweede man ontving een boete voor het weigeren van zijn identiteitsbewijs, maar mocht wel de kinderen mee naar huis nemen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Scooterrijder aangereden door personenauto Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond even na 19:30 uur heeft er een aanrijding plaatsvonden aan het Zuidplein in Rotterdam. De aanrijding...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Twee auto’s verwoest door brand Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Op de Meyenhage in Rotterdam zijn afgelopen nacht rond 02.00 uur twee auto's verwoest door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...