Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand uit na een explosie. De 25-jarige bewoonster moest het huis uit vluchten voor de vlammen. Haar twee katten zijn bij de brand om het leven gekomen. De politie doet onderzoek en zoekt beelden.

De 25-jarige dochter des huizes lag al op bed toen zij rond 23.30 uur glasgerinkel hoorde, gevolgd door meerdere harde knallen. De rook en vlammen verspreiden zich snel door het huis. Terwijl het vuur op de begane grond om zich heen greep, vluchtte de katten onder het bed. De vrouw werd door de buurman naar het balkon geroepen waar zij naar het huis van de buren is gevlucht. Haar katten bleken later bij de brand te zijn overleden. De vrouw is nagekeken door een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De woning is onbewoonbaar verklaard.

- Advertisement -

Een rechercheteam is een onderzoek gestart en heeft getuigen gesproken en camerabeelden bekeken. Op dit moment gaat de recherche er vanuit dat er sprake is van twee daders. Er zijn al verschillende beelden aangeleverd bij de politie en bekeken, maar mogelijk zijn er nog meer beelden die nog niet in het bezit zijn van de politie.

De politie roept mensen op die nog beelden hebben en deze nog niet gedeeld hebben om dit alsnog te doen. Woont u in de omgeving Keyenburg, Endenburg, Schuilenburg, Drakenburg, Lokhorst, Diepenhorst, Nederhorst, Ravenhorst, Ludenhorst, Binkhorst en heeft een deurbelcamera, beveiligingssysteem of dashcam en zijn op de beelden van vrijdag 29 maart rond half twaalf ’s avonds verdachte personen te zien? Dan vragen wij u deze beelden te uploaden via het formulier onder dit bericht. Of om contact op te nemen met het onderzoeksteam via 0900-8844. U kunt dan vragen naar de recherche Zuid.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...