65 kinderen moeten uit handen blijven van politie tijdens The Hunt Maaswijk Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Om 4 uur vanmiddag heeft burgemeester Foort van Oosten van gemeente Nissewaard het startschot gegeven voor The Hunt Spijkenisse. Hierbij moesten 65 kinderen zo lang mogelijk uit handen zien te blijven voor de politie en handhavers. In de Maaswijk is met linten een speciaal gebied afgebakend waarin de kinderen zich mogen verstoppen en bewegen. De politie en de handhavers moeten vervolgens proberen om de kinderen te pakken te krijgen. De start was bij het Jongerencentrum Maaswijk. Naast politiemotoren, heeft er ook een politiehelikopter meegezocht vanuit de lucht.

De kinderen moesten stempels verzamelen en dan terug naar het jongerencentrum. De eerste drie waren na 35 minuten terug, en kregen een prijs. Toen werd er toestemming gegeven om iets harder te gaan zoeken. Na een uur en een kwartier was iedereen gevonden.

- Advertisement -

Naast dat het een leuk evenement is, is het ook bedoeld om in contact te komen met de jeugd. Door het format ‘The Hunt’, wat door heel Nederland wordt georganiseerd, wil de politie er juist voor zorgen dat de jeugd minder bang is voor de politie en hoopt dat hierdoor de drempel om naar de politie te stappen lager wordt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee gewonden en vier aanhoudingen door twee schietpartijen op nog geen 200 meter van elkaar in Rotterdam-Spangen

Rotterdam, 24 mei 2024 – Vrijdagmiddag rond 17:15 uur vond een schietpartij plaats aan de Borgerstraat in de...

Straten en restaurant onder water na stortbui Stationsweg Heenvliet

Heenvliet - Tussen 14:00 uur en 14:30 uur trok er een flinke stortbui over Heenvliet en omgeving. Deze...

Drie tieners opgepakt voor schietpartij Lenteakker Spijkenisse

Spijkenisse – De politie heeft dinsdag drie tieners gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij afgelopen...

Fietser zwaargewond na ongeluk Treviso Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagmiddag 23 mei rond 18.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden.Het ongeval vond...