Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in Rotterdam op tweede kerstdag in 2022. Daarmee valt de straf fors lager uit dan de geëiste twaalf jaar van het Openbaar Ministerie (OM).

De slachtoffers, een vader (35), moeder (35) en hun 7-jarige dochtertje, zaten op de tweede kerstdag in de auto en wachtten op de kruising bij de Groene Kruisweg op een groen verkeerslicht. Hagenaar Suraj A. komt scheurend vanaf de A15 en rijdt vanaf de afrit richting de bewuste kruising.

- Advertisement -

Op dat moment krijgt de jonge familie groen licht en trekken op. Suraj negeert het rode verkeerslicht en raakt de auto op volle vaart. De auto van het gezin uit Spijkenisse slaat over de kop en het drietal komt ter plaatse te overlijden. Suraj raakt bekneld en moet door hulpverleners uit zijn auto worden bevrijd.

Strontlazarus
Op de auto liggen lege drankflessen en Suraj komt ‘strontlazarus’ over. Zijn bloed had drie keer het toegestane promillage alcohol. Tijdens de botsing zou hij tussen de 134 en 177 kilometer per uur hebben gereden, waar 80 de maximumsnelheid is. Suraj zegt zelf niks te kunnen herinneren van het ongeluk.

Celstraf lager dan geëist
Het Openbaar Ministerie eiste acht jaar celstraf en tien jaar rijontzegging. De rechtbank vindt doodslag bewezen: volgens de rechter aanvaarde Saraj de risico’s op een dodelijk ongeluk door onder invloed met zulke snelheden te rijden.

De rechter stelt dat Saraj onherstelbaar leed heeft veroorzaakt. Er werd hem een gevangenisstraf van acht jaar opgelegd. Er werd geen aanvullende rijontzegging opgelegd. De straf valt daarmee beduidend lager uit dan geëist, tot onvrede bij nabestaanden die in de rechtszaal aanwezig waren.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere gewonden na aanrijding op kruispunt Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Zondagmiddag 19 mei rond 18.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Meyenhage in Rotterdam. Een...

Persoon gewond na ongeluk op de A15 Charlois

Rotterdam - Zondagavond even na 18:00 heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de snelweg A15 in de richting...

Twee personen aangereden door voertuig Anjerplein Spijkenisse

Spijkenisse - Zondagmiddag 19 mei rond 13.48 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden aan het Anjerplein in Spijkenisse. De...

Politie-inzet na vuurwapenmelding Lenteakker Spijkenisse

Spijkenisse - Zondagmiddag 19 mei rond 17.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Lenteakker in Spijkenisse. Vanmiddag...