Rotterdammer (20) omgekomen bij brand in Berkel en Rodenrijs, politie treft materialen voor drugslab

Date:

Deel bericht:

Berkel en Rodenrijs – In de schuur welke zondagmiddag uitbrandde aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs zijn materialen aangetroffen welke gebruikt kunnen worden voor de productie van verdovende middelen. Ook is inmiddels bekend dat het slachtoffer, welke in een uitgebrande auto in de schuur werd aangetroffen, een 20-jarige Rotterdammer betreft.

Zondagmiddag rond 15.35 uur rukte de brandweer met groot materieel uit voor een brand in een schuur achter een boerderij aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Kort daarna moest de brandweer al snel opschalen naar zeer grote brand. De brand sloeg over naar een pand met een rietenkap. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, en de brandweer kon niet voorkomen, mede door de harde wind dat het pand in zijn geheel werd verwoest. Brandweerploegen zijn tot zeker 02.00 uur bezig geweest met bluswerkzaamheden.

- Advertisement -

Aanhoudingen
Vrij kort na het uitbreken van de brand hield de politie twee mannen aan. Hun rol bij de brand wordt onderzocht. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige Rotterdammer. Momenteel zitten ze in beperkingen en woensdag worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek
De politie is inmiddels een grootschalig onderzoek gestart. Vrijwel direct hield de politie rekening met brandstichting. Op dat moment was nog niet duidelijk dat er nog iemand vermist was. Het slachtoffer werd in een auto op maandagmorgen aangetroffen door een 13-jarige jongen welke was gaan kijken naar de schade van het pand. Het pand werd door de eigenaar verhuurd. Een groot team van rechercheurs is op de zaak gezet, en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tijdens het eerste onderzoek door brandonderzoek en de Forensische Opsporing zijn materialen opgedoken welke gebruikt kunnen worden voor het produceren van drugs. De politie gaat nu kijken wie de loods heeft gehuurd. De eigenaar van de loods, had deze vier weken geleden verhuurd. Hij vertelde aan Rijnmond niet te weten wat er in de loods gebeurde.

Getuigen?
De politie is op zoek naar getuigen. Mensen met meer informatie en camerabeelden uit de omgeving kunnen helpen bij het onderzoek. Kunt u helpen en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem contact met de politie op. Via politie.nl kunt u ook anoniem een melding maken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Brandweer rukt groots uit voor scooter in het water Rodenrijseweg Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De brandweer is woensdagmorgen rond 07.00 uur uitgerukt voor een melding van een scooter...

Dode gevonden in auto in brandende schuur tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandagmorgen een lichaam gevonden tijdens het onderzoek naar de brand aan...

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...