Groep pro-Palestina demonstranten demonstreert bij centraal station Stationsplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Pro-Palestina demonstranten zouden vandaag om 13:00 uur demonstreren bij de Erasmuscampus Woudenstein. Uit voorzorg had de driehoek (burgemeester, politie en OM) besloten om de scholen op de campus te sluiten uit veiligheidsoverwegingen. Ook waren er hekken en camera’s geplaatst. Twee uur voor de demonstratie had de organisatie besloten deze demonstratie niet door te laten gaan, maar op een andere locatie toch te demonstreren. Volgens de demonstranten willen zij ‘geen gesprek maar een revolutie’.

Er werd opgeroepen om om 14:00 uur te verzamelen op het centraal station in Rotterdam. De politie was hier massaal aanwezig. Agenten uit heel het land stonden paraat. De groep demonstranten werd langzaam groter en groeide uiteindelijk naar een kleine groep van ongeveer 200 mensen. Zij riepen leuzen en hielden korte toespraken. Ook de veelbesproken leus ‘from the river to the sea’ kwam meermaals voorbij.

- Advertisement -

er was lange tijd onduidelijkheid over wat de demonstranten van plan waren. Om 15:00 uur werd besloten om aan te sluiten bij een demonstratie in Den Haag, waar een campus werd bezet. Een kleine groep van 50 demonstranten bleef achter en ging door met demonstreren.

De demonstratie verliep gemoedelijk en er zijn geen aanhoudingen verricht.

De campus gaat morgen weer open. De Hogeschool Rotterdam heeft op deze maar ook andere locaties besloten studenten bij binnengaan te controleren op hun studenten of medewerkerspas. Om zo demonstraites in het pand te voorkomen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw rijdt tegen gevel van zorgcentrum Oude Watering Zuidland

Zuidland - Een vrouw is vanmiddag met haar auto tegen de gevel van het zorgcentrum Hart van Zuidland...

Nacht gevuld met explosies in Rotterdam en Maassluis

Rotterdam, Maassluis - In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn er drie explosies geweest: één...

Fietser (14) overleden na ongeval in Maassluis, vrachtwagenchauffeur ‘mogelijk onder invloed’

Maassluis - Donderdagochtend 17 oktober is een 14-jarige fietser komen te overlijden na een aanrijding met een vrachtwagen....

Explosie bij leegstaande woning Charactostraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Bij een leegstaande woning aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel is...