Verkeerscontrole op A13 onthult drugsgebruik bij twee touringcarchauffeurs met schoolkinderen

Date:

Deel bericht:

Bij een recente verkeerscontrole op de A13 richting Den Haag heeft de verkeerspolitie Rotterdam twee autobuschauffeurs betrapt op het gebruik van verdovende middelen. Beide chauffeurs, die passagiers vervoerden in touringcars met een Tsjechisch kenteken, testten positief op drugsgebruik. De politie heeft bloedmonsters afgenomen en proces-verbalen opgesteld.

Deze verrassende ontdekking vond plaats tijdens een routinematige controle waarbij de verkeerspolitie Rotterdam samenwerkte met collega’s uit Den Haag en de Marechaussee. In beide touringcars werden passagiers vervoerd, waaronder middelbare scholieren tussen de 15 en 18 jaar in één bus, en een gemengd publiek in de andere.

- Advertisement -

Na de ontdekking van drugsgebruik bij de chauffeurs, werden onmiddellijk vervangende chauffeurs opgeroepen om de geplande ritten voort te zetten. Op sociale media uitte de politie haar verbazing over het feit dat er zelfs twee chauffeurs positief testten op drugs, met een opmerking gericht op de ouders die hun kinderen hadden toevertrouwd aan deze bussen voor bijvoorbeeld schoolreizen.

De controle bleek niet alleen op drugs gericht te zijn. De politie merkte ook verschillende andere overtredingen op, waarbij een “groot aantal” van de 27 gecontroleerde autobussen technische gebreken bleek te vertonen, meldt Rijnmond. Deze bevindingen benadrukken het belang van dergelijke controles om de veiligheid op de weg te waarborgen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist kijkt vanaf afstandje naar eigen ongeluk Schieweg Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is afgelopen nacht op de Schieweg met zijn auto over de kop gevlogen. Dat...

Steekpartij op Noortwijcksingel in Rotterdam: Verdachte gevlucht, later aangehouden

Rotterdam – Dinsdagavond heeft een steekpartij plaatsgevonden op de Noortwijcksingel in Rotterdam, waarbij een man gewond raakte. Het...

Rookmelder voorkomt grotere keukenbrand met mogelijk slachtoffer Van Noortwijckstraat Rotterdam

Rotterdam - Een rookmelder heeft vrijdagavond een oudere man waarschijnlijk zijn leven gered. De rookmelder ging af, nadat...

Fietser zwaargewond na ongeluk, automobilist rijdt door Bergweg Rotterdam

Rotterdam - Een fietser is woensdagmiddag 10 juli zwaargewond geraakt nadat deze op de Bergweg in Rotterdam werd...