Brandende bestelbus houdt buurt wakker op Lange Hilleweg in Rotterdam-Feijenoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Rond 04:00 uur vanmorgen werden buurtbewoners opgeschrikt door het luid toeteren van een brandende bestelbus aan de Lange Hilleweg in Rotterdam-Feijenoord. Een buurtbewoner die de uitslaande vlammen zag, belde direct de brandweer. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele voorkant van de bus al in lichterlaaie.

Om de brand te kunnen blussen, moest de brandweer de achterkant van de bus openbreken. Tot hun verrassing bleek de bus vol te liggen met pakketjes en wc-papier, die deels uit de bus gehaald moesten worden om bij de brand te kunnen komen. Uiteindelijk wist de brandweer de brand onder controle te krijgen en te blussen.

- Advertisement -

De voorkant van de bestelbus is volledig uitgebrand. De hitte van het vuur heeft de voorkant van het voertuig zwart geblakerd en sommige delen van de bus zijn gesmolten. Draden steken uit het stuur, de voorruit is gesprongen, en van de bekleding van de stoelen is niets meer over.

Door het aanhoudende getoeter van de bestelbus werden meerdere buurtbewoners wakker. Volgens omstanders kwamen enkele personen naar buiten om te kijken, en hingen meerdere mensen uit hun ramen om de brand te bekijken.

Een buurtbewoner meldde dat vlak na het uitbreken van de brand een persoon de plaats verliet. De politie heeft inmiddels camerabeelden uit de omgeving opgevraagd en is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Getuigen worden verzocht zich te melden om de politie te helpen bij het onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Twee auto’s beschadigd na brand, mogelijk brandstichting Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - in de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni zijn er twee voertuigen in...

Man uit Schiedam opgepakt voor openlijke geweldpleging Coolsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft een 30-jarige man uit Schiedam gearresteerd wegens openlijke geweldpleging in Rotterdam-Centrum. Het incident vond...

Containerbrand bij afvalverwerkingsbedrijf in Rotterdam: Tien medewerkers ademen teveel rook in

Rotterdam - Bij een containerbrand bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Benno Premselastraat in Rotterdam hebben zeker tien medewerkers teveel...