Man draait gaskraan open en schreeuwt ‘Allahu akbar’: Grootschalige inzet hulpdiensten in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een man in een woning de gaskraan opengedraaid en herhaaldelijk ‘Allahu Akbar’ uit het raam geschreeuwd. Hulpdiensten hebben grootschalig opgeschaald naar GRIP1 om de situatie onder controle te krijgen.

De gehele wijk stond vol met brandweervoertuigen, politiewagens, wagens van het arrestatieteam (DSI) en het Team Parate Eenheid (TPE). Stedin, de netbeheerder, kwam onder bescherming van het DSI ter plaatse om de hoofdafsluiter van het gas voor de flat op te graven en af te sluiten.

- Advertisement -

Na het afsluiten van het gas en het maken van een plan om de man te overmeesteren, viel de DSI samen met de TPE de woning binnen. De man werd verrast doordat de teams tegelijkertijd via de voordeur en abseilend vanaf het dak de woning aan meerdere kanten binnendrongen. De man is succesvol overmeesterd en vervolgens per ambulance afgevoerd.

Nadat de situatie onder controle was, konden alle hulpdiensten hun werkzaamheden afronden en inpakken. De inzet van de hulpdiensten heeft ervoor gezorgd dat er geen gewonden zijn gevallen en de situatie veilig is afgehandeld.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hard wind zorgt voor problemen op de Erasmusbrug in Rotterdam

Rotterdam – De brandweer heeft zaterdagmiddag snel en doortastend ingegrepen op de Erasmusbrug, waar door de storm met...

Zelfgemaakte vuurwerkbom komt niet tot ontploffing voor pand Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zelfgemaakte vuurwerkbom van drie flessen brandbare vloeistof en een daaraan vastgeplakte Cobra is vanmorgen vroeg...

Explosie en inbraak bij carwash Oost-Sidelinge Rotterdam-Overschie

Rotterdam - De brandweer werd afgelopen nacht rond 03.40 uur gealarmeerd voor een mogelijke brand in een carwash...

Vrouw (28) overleden in woning Dumasstraat Rotterdam, man (38) aangehouden

Rotterdam - Een vrouw is afgelopen nacht rond 03.40 uur overleden aangetroffen in een woning aan de Dumasstraat...