Man draait gaskraan open en schreeuwt ‘Allahu akbar’: Grootschalige inzet hulpdiensten in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een man in een woning de gaskraan opengedraaid en herhaaldelijk ‘Allahu Akbar’ uit het raam geschreeuwd. Hulpdiensten hebben grootschalig opgeschaald naar GRIP1 om de situatie onder controle te krijgen.

De gehele wijk stond vol met brandweervoertuigen, politiewagens, wagens van het arrestatieteam (DSI) en het Team Parate Eenheid (TPE). Stedin, de netbeheerder, kwam onder bescherming van het DSI ter plaatse om de hoofdafsluiter van het gas voor de flat op te graven en af te sluiten.

- Advertisement -

Na het afsluiten van het gas en het maken van een plan om de man te overmeesteren, viel de DSI samen met de TPE de woning binnen. De man werd verrast doordat de teams tegelijkertijd via de voordeur en abseilend vanaf het dak de woning aan meerdere kanten binnendrongen. De man is succesvol overmeesterd en vervolgens per ambulance afgevoerd.

Nadat de situatie onder controle was, konden alle hulpdiensten hun werkzaamheden afronden en inpakken. De inzet van de hulpdiensten heeft ervoor gezorgd dat er geen gewonden zijn gevallen en de situatie veilig is afgehandeld.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote Politie-inzet bij ruzie in woning aan Victor E. van Vrieslandstraat in Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - Zaterdagavond heeft de politie groots ingezet na een melding van een agressieve man bij een ruzie...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...

Felle brand in snackbar snel geblust Slaghekstraat Rotterdam

Rotterdam - Rond middernacht is er brand uitgebroken in een eetwinkel aan de Slaghekstraat in Rotterdam-Feijenoord. Omwonenden meldden...

Explosie bij auto Dirkje Goedhartstraat Rotterdam, verdachte op de vlucht na crash met gestolen scooter

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 juni heeft een explosie plaatsgevonden in een auto...