Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden (gemeente Nieuwkoop) ontstond brand door blikseminslag en op meerdere plaatsen waren er wolkbreuken.

Het KNMI gaf voor maandagmiddag tot in de avond code geel om mensen te waarschuwen voor weersomstandigheden die tot overlast konden leiden. Ook dinsdagmiddag en avond kunnen er weer onweersbuien ontstaan waar plaatselijk veel water naar beneden kan vallen. Ook dan is er dus weer code geel van kracht.

- Advertisement -

Blikseminslag
In de plaats Noorden in Zuid-Holland sloeg de bliksem in bij een woning. Er ontstond hierdoor brand in het dak. Ook had het hele dorp last van stroomuitval. De Netbeheerder heeft dit inmiddels verholpen.

Wateroverlast
Op meerdere plekken is lokaal veel regen naar beneden gekomen. In Zuid-Holland was er in de Bollenstreek en in Gouda een wolkbreuk. Straten stonden blank. In Gouda strandde een automobilist in een ondergelopen tunnel.

Artikel gaat verder onder foto
Een automobilist strandde in een ondergelopen tunnel (Fotografie: Remco F. Gerritsen)

Ook in delen van Friesland en Groningen was er dusdanig veel water gevallen, dat er een noodsituatie werd afgekondigd. Meerdere huizen zijn ondergelopen en er is een crisiscentrum opgericht waar mensen zijn opgevangen. Ook is door het overspoelde riool sneeuw en hagel via wc’s naar boven gekomen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote uitruk brandweer voor smeulbrand in verpleeghuis Rijckehove Tsjaikovskistraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op vrijdagavond rond 23 uur werd de brandweer grootschalig ingezet na een melding...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Vaanweg in Rotterdam is vrijdagmiddag een motorrijder zwaargewond geraakt bij een ongeval. Mogelijk vond...

Ontsnapte serval opnieuw gespot in woonwijk Spijkenisse

Spijkenisse - De ontsnapte serval die de buurt al dagen bezig houdt is opnieuw gespot, dit keer wederom...

Politie met kogelwerende vesten en een aanhouding bij incident in relationele sfeer Lampionstraat Spijkenisse

Spijkenisse - De politie is vanavond met spoed opgeroepen voor een incident in relationele sfeer aan de Lampionstraat....