Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden (gemeente Nieuwkoop) ontstond brand door blikseminslag en op meerdere plaatsen waren er wolkbreuken.

Het KNMI gaf voor maandagmiddag tot in de avond code geel om mensen te waarschuwen voor weersomstandigheden die tot overlast konden leiden. Ook dinsdagmiddag en avond kunnen er weer onweersbuien ontstaan waar plaatselijk veel water naar beneden kan vallen. Ook dan is er dus weer code geel van kracht.

- Advertisement -

Blikseminslag
In de plaats Noorden in Zuid-Holland sloeg de bliksem in bij een woning. Er ontstond hierdoor brand in het dak. Ook had het hele dorp last van stroomuitval. De Netbeheerder heeft dit inmiddels verholpen.

Wateroverlast
Op meerdere plekken is lokaal veel regen naar beneden gekomen. In Zuid-Holland was er in de Bollenstreek en in Gouda een wolkbreuk. Straten stonden blank. In Gouda strandde een automobilist in een ondergelopen tunnel.

Artikel gaat verder onder foto
Een automobilist strandde in een ondergelopen tunnel (Fotografie: Remco F. Gerritsen)

Ook in delen van Friesland en Groningen was er dusdanig veel water gevallen, dat er een noodsituatie werd afgekondigd. Meerdere huizen zijn ondergelopen en er is een crisiscentrum opgericht waar mensen zijn opgevangen. Ook is door het overspoelde riool sneeuw en hagel via wc’s naar boven gekomen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...

Kogelgaten aangetroffen in ruiten van woning Port-Saidstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Port-Saidstraat in Rotterdam is zaterdagochtend rond 11.45 uur een woning beschoten. In twee ramen...