Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Date:

Deel bericht:

Den Dungen – Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen. Vermoedelijk door blikseminslag ontstonden rond 20.00 uur de eerste vlammen in het pand met rieten dak. Meerdere brandweerwagens uit Berlicum, Den Bosch en Sint-Michielsgestel rukten uit, ondersteund door een gespecialiseerd rietenkapteam uit Elst en teams uit Werkhoven en Cothen-Langbroek.

Deze teams werken door steigers in het riet te steken en het riet laag voor laag te verwijderen om de brandhaard te bereiken en van binnenuit te blussen. Grootschalig watertransport uit de Meerseplas helpt bij het bestrijden van de brand. Ondanks de inspanningen laaiden de vlammen rond 22.30 uur weer op, waarop extra korpsen uit Schijndel en Rosmalen werden opgeroepen. In totaal zijn tientallen brandweerlieden betrokken.

- Advertisement -

De brand veroorzaakte veel rook en de doorgaande weg in Den Dungen werd afgesloten. Omstanders aan de zuidkant moesten hun huizen in of vertrekken. De overbuurvrouw hoorde een enorme knal en zag de vlammen uit het dak slaan. Ze werd opgevangen door buurtgenoten en zag vanaf een tuinstoel de brandweer aan het werk, terwijl dezelfde buurtgenoten koffie voor de brandweerlieden verzorgden.

De blikseminslag leidde ook tot stroom- en internetuitval bij omwonenden, wat inmiddels is hersteld. Verschillende huizen in de straat hebben elektronische schade opgelopen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...