Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Date:

Deel bericht:

Den Dungen – Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen. Vermoedelijk door blikseminslag ontstonden rond 20.00 uur de eerste vlammen in het pand met rieten dak. Meerdere brandweerwagens uit Berlicum, Den Bosch en Sint-Michielsgestel rukten uit, ondersteund door een gespecialiseerd rietenkapteam uit Elst en teams uit Werkhoven en Cothen-Langbroek.

Deze teams werken door steigers in het riet te steken en het riet laag voor laag te verwijderen om de brandhaard te bereiken en van binnenuit te blussen. Grootschalig watertransport uit de Meerseplas helpt bij het bestrijden van de brand. Ondanks de inspanningen laaiden de vlammen rond 22.30 uur weer op, waarop extra korpsen uit Schijndel en Rosmalen werden opgeroepen. In totaal zijn tientallen brandweerlieden betrokken.

- Advertisement -

De brand veroorzaakte veel rook en de doorgaande weg in Den Dungen werd afgesloten. Omstanders aan de zuidkant moesten hun huizen in of vertrekken. De overbuurvrouw hoorde een enorme knal en zag de vlammen uit het dak slaan. Ze werd opgevangen door buurtgenoten en zag vanaf een tuinstoel de brandweer aan het werk, terwijl dezelfde buurtgenoten koffie voor de brandweerlieden verzorgden.

De blikseminslag leidde ook tot stroom- en internetuitval bij omwonenden, wat inmiddels is hersteld. Verschillende huizen in de straat hebben elektronische schade opgelopen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij voordeur van woning Winckenburgstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een voordeur van een galerijwoning aan de Winckenburgstraat in Rotterdam is vrijdagavond een explosief afgegaan. Buurtbewoners...

Zwaargewonde bij schietpartij Blazoenstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag rond 14.34 uur vond er een schietpartij plaats op de Blazoenstraat in Rotterdam. Hierbij raakte...

Autoruit vernield na explosie Bergselaan Rotterdam

Rotterdam - De ruit van een auto is vrijdagmiddag rond 12.52 uur op de Bergselaan in Rotterdam vernield...

Auto over de kop C.G Roosweg Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Bij een ongeluk tussen twee personenauto's is donderdagavond rond 18.30 uur een auto...