OM looft beloning van €50.000 uit voor gouden tip in Vlaardingse explosiezaken

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van €50.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever achter een reeks explosies gericht tegen een ondernemer en zijn familieleden in Vlaardingen. De aanvallen begonnen met voertuigen als doelwit en breidden zich later uit naar woningen en een bedrijfspand.

Op 20 mei vond de meest recente explosie plaats bij een woning aan de Gretha Hofstralaan, waardoor het totaal aantal explosies en pogingen daartoe op 23 komt. Deze incidenten veroorzaken een groot gevoel van onveiligheid en hebben een enorme impact op zowel het slachtoffer en zijn familie als de hele buurt. De explosies moeten daarom stoppen.

- Advertisement -

Met man en macht

Politie en justitie werken intensief samen om verdachten van de explosies op te sporen en te vervolgen, en om nieuwe incidenten te voorkomen. Door middel van opsporingsmiddelen, analyses, surveillances, maximaal gebruik van cameratoezicht en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen is het meerdere keren gelukt explosies te voorkomen. Er zijn diverse aanhoudingen verricht en uitvoerders veroordeeld. De gemeente is ook nauw betrokken: de woning aan de Gretha Hofstralaan is bestuurlijk gesloten en onbewoond, en de wijk is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat de politie de bevoegdheid geeft iedereen in de omgeving te fouilleren.

Gouden tip

Sinds de start van de explosies wordt intensief onderzoek gedaan naar de reeks aanslagen en de achtergronden ervan. Om te achterhalen wie de opdrachtgever is, looft het OM een beloning van €50.000 uit voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

Heeft u informatie over de opdrachtgever? Deel deze dan via de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vlaardings meisje uit ziekenhuis, pleegouders langer vast

Vlaardingen - Het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat afgelopen maand zwaargewond werd opgenomen in een ziekenhuis, is overgeplaatst...

Huis opgepakte pleegouders volledig dicht gemaakt Madoerastraat Vlaardingen

Vlaardingen - Dinsdagochtend 4 juni heeft een gespecialiseerd bedrijf metalen beplating aangebracht aan de woning van de opgepakte...

Woning pleegouders zwaargewond meisje doelwit van vernielingen Madoerastraat Vlaardingen

Vlaardingen - Afgelopen weekend zijn er ruiten gesneuveld van een woning aan de Madoerastraat in Vlaardingen. De politie...

Explosie bij woning Professor Rutgersstraat Vlaardingen

Vlaardingen – In de nacht van 1 op 2 juni heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan...