Groep vermeende hamas-terroristen plande aanslagen op Israëlische ambassade en Amerikaanse basis

Date:

Deel bericht:

Berlijn/Rotterdam – Een groep vermeende Hamas-terroristen, waaronder de Rotterdammer Nazih R., had plannen om aanslagen te plegen op de Israëlische ambassade in Berlijn en een munitiedepot op de luchtmachtbasis Rammstein, de grootste Amerikaanse basis in Duitsland. Dit berichtte de Duitse krant Welt am Sonntag vandaag.

Nazih R., die in december werd gearresteerd tijdens een anti-terreuractie in de Rotterdamse wijk Lombardijen, is inmiddels aan Duitsland uitgeleverd. Zijn arrestatie kwam tot stand na een gezamenlijk verzoek van de Duitse en Deense autoriteiten om de 57-jarige man op te pakken.

- Advertisement -

Volgens de Duitse justitie was R. samen met twee andere verdachten in Berlijn om wapens te inspecteren. De groep had deze wapens willen gebruiken om aanslagen te plegen op Joodse instellingen in Europa. R. ontkende eerder enige betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

Het onderzoek naar de terreurplannen is nog in volle gang, en de autoriteiten proberen meer inzicht te krijgen in de omvang van de dreiging en mogelijke medeplichtigen. Nazih R. en zijn medeverdachten blijven voorlopig in hechtenis terwijl het onderzoek wordt voortgezet.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachte vrouw (45) van drugslab in snackbar Rotterdam weer op vrije voeten

Rotterdam - De politie heeft de vrouw van 45 jaar die afgelopen weekend werd aangehouden in het onderzoek...

Vliegtuigje komt naast de landingsbaan terecht Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Woensdagmiddag 19 juni is er een klein vliegtuigje van de landingsbaan geraakt tijdens, dit gebeurde terwijl...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Politie zoekt getuigen van steekpartij Spruytstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdag- op zondagnacht rond 01.30 uur troffen agenten een gewonde man aan in een woning aan...