Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de Fruitweg in Den Haag, eerder dit jaar. Dit heeft de Politie bekendgemaakt.

Op 17 februari ontstonden er grote ongeregeldheden toen enkele honderden jongemannen van Eritrese afkomst een bijeenkomst in zalencentrum Opera wilden verstoren. Hier had een andere groep, eveneens van Eritrese afkomst, een feest. Volgens de relschoppers zouden de feestvierders aanhangers zijn van het Eritrese regime, iets wat de feestgangers zelf ontkennen.

- Advertisement -

De avond mondde uit in een felle confrontatie tussen de Eritreeërs buiten, die het zalencentrum wilden bestormen, en de Politie die ze probeerden te weerhouden. Traangas en charges van de Politie haalden weinig uit. Meerdere auto’s, waaronder politievoertuigen, brandden uit. Ook ontstond er grote schade aan het evenementencentrum en andere gebouwen. Ook raakten agenten, brandweerlieden en journalisten gewond.

Aanhoudingen
Na de rellen is een TGO (Team Grootschalige Opsporing) opgestart om de rellende mannen op te sporen. Eerder werden al 16 personen aangehouden, van wie tien al voor de rechter staan. Er zijn maandenlange celstraffen en grote schadevergoedingen geëist.

De Politie meldt nu dat er vier nieuwe arrestaties zijn verricht. Op dinsdag 4 juni werden twee mannen van 23 en 24 jaar in Apeldoorn aangehouden. Op woensdag 5 juni een 26-jarige inwoner uit Haarlem en een 25-jarige man uit Ridderkerk. De vier mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...

Eritrese relschoppers kwamen naar Den Haag voor ‘vreedzame demonstratie’

Den Haag - Vrijdag 17 mei verschenen de eerste verdachten voor de rechter voor de Eritrese rellen afgelopen...

Automobilist rijdt kinderwagen omver in Den Haag, drie kinderen gewond naar ziekenhuis

Den Haag - Bij een aanrijding tussen een auto en kinderwagen zijn drie kinderen zwaargewond geraakt. Het ongeluk...