Slachtoffer (24) steekpartij Schoutplein Vlaardingen alsnog overleden, Man was oud prof-voetballer

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen, 7 juni 2024 – De 24-jarige Letse man die afgelopen weekend werd neergestoken bij een supermarkt in Vlaardingen, is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer, Žanuels Skopenko, werd zaterdagmiddag iets na 14:00 uur neergestoken op het Schoutplein. Hij vluchtte daarna naar de Albert Heijn aan het Veerplein, waar hij werd gereanimeerd.

Op het Schoutplein en in de supermarkt waren veel bloedsporen zichtbaar, wat leidde tot de afzetting van een groot deel van het winkelcentrum. Skopenko werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij sinds zaterdag in kritieke toestand verkeerde. Helaas overleed hij donderdag aan zijn verwondingen.

- Advertisement -

Regionale omroep Rijnmond maakte vrijdag bekend dat Skopenko een oud-profvoetballer uit Letland was, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij speelde bij meerdere clubs en nam in 2019 deel aan de EK-finale voor teams onder 19 jaar.

Verdachte aangehouden
Op dezelfde dag van de steekpartij heeft de politie een verdachte opgepakt in Rotterdam-West. De aanhouding vond zaterdagavond rond 20:00 uur plaats. Volgens ooggetuigen had de verdachte gedroogd bloed op zijn shirt en zat hij op een bankje in de Russischestraat. De politie doorzocht omliggende prullenbakken op zoek naar het mes dat mogelijk bij de steekpartij is gebruikt. Of het mes is gevonden, is nog niet bekend.

De aangehouden verdachte is een 33-jarige man. De politie onderzoekt zijn rol in de steekpartij en hoopt snel meer informatie te kunnen verstrekken over de toedracht van dit tragische incident.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Isolatieplaten vliegen door de lucht door windvlagen Zomerakker Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagmiddag 10 juni rond 16.58 uur is er een melding binnen gekomen van een stormschade aan...

21-jarige scooterrijdster overleden na aanrijding met vrachtwagen Rivierweg Rhoon

Rhoon - Vanmiddag heeft er een aanrijding met een vrachtwagen en een scooterrijder plaatsgevonden op de rotonde met...

‘Meer drugslabs ontmanteld dan ooit’

Landelijk - In 2023 ontmantelde de politie aanzienlijk meer drugsproductielocaties dan in de jaren ervoor. Dit en meer...

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...