Veel belangstelling voor Veiligheidsdag Middenbaan-Noord Hoogvliet

Date:

Deel bericht:

Hoogvliet Rotterdam – De Middenbaan-Noord in Hoogvliet stond vandaag 29 juni volledig in het teken van veiligheid en hulpverlening tijdens de groots opgezette Veiligheidsdag. De hulpdiensten trokken alles uit de kast om jong en oud te laten kennismaken met hun werk en materieel.

Vanaf de vroege ochtend konden bezoekers zich vergapen aan een indrukwekkende verzameling voertuigen van de brandweer en politie. Kinderen, en ook volwassenen, kregen de kans om in de wagens te klimmen en met de hulpverleners op de foto te gaan. Het hoogtepunt voor veel jonge bezoekers was ongetwijfeld het spuiten met een echte brandslang, waarbij ze even in de huid van een brandweerman of -vrouw konden kruipen.

- Advertisement -

Gedurende de dag werden er verschillende spectaculaire demonstraties gegeven. De politie verzorgde een indrukwekkende BTGV-demonstratie (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten), waarin het publiek kon zien hoe de politie optreedt bij situaties met een verhoogd risico. De brandweer liet op hun beurt een brandweerinzet zien, waarbij ze een gesimuleerde brand blusten en uitleg gaven over hun technieken en uitrusting.

Naast de demonstraties en activiteiten was er ook ruimte voor voorlichting. Bezoekers kregen de kans om vragen te stellen en meer te leren over veiligheid in en om het huis, verkeersveiligheid en het werk van de hulpdiensten.

De Veiligheidsdag op de Middenbaan-Noord trok veel belangstelling en werd door de aanwezigen als zeer leerzaam en vermakelijk ervaren. De hulpdiensten hopen met dit evenement niet alleen hun werk dichter bij de mensen te brengen, maar ook het belang van veiligheid en preventie onder de aandacht te brengen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt groots uit voor rokende wegwerp BBQ op balkon De Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Woensdagavond 17 juli rond 21.19 uur is er brand uitgebroken in flatgebouw De Kulk aan...

Woningbrand snel onder controle Eline Verestraat Hoogvliet Rotterdam

Hoogvliet Rotterdam - Vrijdagochtend 28 juni rond 6.42 uur is er brand uitgebroken in een slaapkamer van een...

Politie houdt bij inval in Vlaardingen verdachte van schietpartij in Hoogvliet aan

Vlaardingen - De politie is vanmorgen een woning aan de Dr. Wiardi Beckmansingel in Vlaardingen binnen gevallen, daarbij...

Gaslekkage door overdruk in gastank Makreelstraat Hoogvliet-Rotterdam

Hoogvliet Rotterdam - Woensdagmiddag 26 juni rond 15.58 uur is een gaslekkage ontstaan op het dak tijdens het...