Succesvolle veiligheidsdag brengt Carnisse bij elkaar

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op de Lepelaarsingel in Rotterdam is zaterdagmiddag een Veiligheidsdag georganiseerd. De ‘Veiligheidsdag Carnisse’ was voor jong en oud van 12.00 tot 17.00u toegankelijk. Het evenement werd georganiseerd door de wijkagenten van de Rotterdamse wijk Carnisse. Vele kinderen uit de buurt bezochten het evenement en kregen zo ‘een inkijkje in de keuken van de hulpdiensten’.

Buurtbewoners konden verschillende hulpdiensten en partners leren kennen. Zo waren onder andere de mensen van de politie, brandweer en ambulancedienst aanwezig. Maar ook konden kinderen zichzelf laten schminken, gamen met de politie, springen op een springkussen en oude Amerikaanse politievoertuigen bezoeken. Daarnaast gingen enkele kinderen met hun politieheld op de foto.
Voor de aanwezige waren hapjes en drankjes geregeld. Buurtbewoners konden het contact opzoeken met de stadsmarinier. Ook ging de stadsmarinier in gesprek met de mensen van de handhaving over het werken in de wijk. Buurtbewoners ontvingen tips over hoe ze veilig kunnen wonen.

- Advertisement -

Het evenement was hard nodig in de wijk om de buurtbewoners weer bij elkaar te krijgen en gezamenlijk een vrolijke dag te creëren. De buurt staat bekend om de vele criminaliteit, en de buurtbewoners ervaren er veel overlast. Deze dag nam alle problematiek voor even weg. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde dag.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schietincident aan de Korhaanstraat in Rotterdam-Zuid: Politie zoekt getuigen

Rotterdam - Meerdere mensen hebben zaterdagavond de politie gebeld na het horen van schoten aan de Korhaanstraat op...

Auto op zijn kant na ongeluk Gemzenstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Op de Gemzenstraat heeft zich vanmiddag een ongeluk voorgedaan tussen twee auto's. Een...

Grote uitruk brandweer voor smeulbrand in verpleeghuis Rijckehove Tsjaikovskistraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op vrijdagavond rond 23 uur werd de brandweer grootschalig ingezet na een melding...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Vaanweg in Rotterdam is vrijdagmiddag een motorrijder zwaargewond geraakt bij een ongeval. Mogelijk vond...