Succesvolle veiligheidsdag brengt Carnisse bij elkaar

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op de Lepelaarsingel in Rotterdam is zaterdagmiddag een Veiligheidsdag georganiseerd. De ‘Veiligheidsdag Carnisse’ was voor jong en oud van 12.00 tot 17.00u toegankelijk. Het evenement werd georganiseerd door de wijkagenten van de Rotterdamse wijk Carnisse. Vele kinderen uit de buurt bezochten het evenement en kregen zo ‘een inkijkje in de keuken van de hulpdiensten’.

Buurtbewoners konden verschillende hulpdiensten en partners leren kennen. Zo waren onder andere de mensen van de politie, brandweer en ambulancedienst aanwezig. Maar ook konden kinderen zichzelf laten schminken, gamen met de politie, springen op een springkussen en oude Amerikaanse politievoertuigen bezoeken. Daarnaast gingen enkele kinderen met hun politieheld op de foto.
Voor de aanwezige waren hapjes en drankjes geregeld. Buurtbewoners konden het contact opzoeken met de stadsmarinier. Ook ging de stadsmarinier in gesprek met de mensen van de handhaving over het werken in de wijk. Buurtbewoners ontvingen tips over hoe ze veilig kunnen wonen.

- Advertisement -

Het evenement was hard nodig in de wijk om de buurtbewoners weer bij elkaar te krijgen en gezamenlijk een vrolijke dag te creëren. De buurt staat bekend om de vele criminaliteit, en de buurtbewoners ervaren er veel overlast. Deze dag nam alle problematiek voor even weg. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde dag.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding met parkerende auto Randweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Randweg in Rotterdam heeft vanavond rond 21.15 uur een flink ongeval plaatsgevonden tussen een...

Derde en vierde aanhouding dodelijk incident De Klerkstraat Rotterdam

Dinsdagochtend is een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Persoon aangereden op tankstation De Vink A20 Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Dinsdagochtend 16 juli rond 9.24 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op het...

Politie is woninginbreker te slim af via ‘Find my iPhone’ na diefstal iPad Frank van Borselenstraat Rotterdam

Rotterdam – Eerder vandaag vond een opmerkelijke inbraak plaats op de Feijenoorddijk. Een inbreker wist ongezien een woning...