Duikers brandweer maken zoekslagen na aangetroffen placenta’s (nageboorte) in Zevenhuizerplas Rotterdam-Nesselande

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagavond op de Kosboulevard in Rotterdam de hulp ingeroepen van de brandweerduikers na het aantreffen van een placenta langs het water. De duikers van de kazerne in Capelle aan den IJssel arriveerden ter plaatse en voerden een zoekactie uit in het riet langs de Zevenhuizerplas in de wijk Nesselande.

Op aanwijzing van de politie begonnen twee brandweerduikers hun zoektocht in het water. De politie had ondertussen een ruime Plaats Delict (PD) ingericht om het gebied af te zetten en het onderzoek te faciliteren. Na een grondige inspectie in en rondom het water, waarbij de duikers diverse zoekslagen maakten, werd de actie afgesloten.

- Advertisement -

De politie heeft laten weten dat het achterlaten van een placenta niet strafbaar is. “Er zijn geen verdere strafrechtelijke stappen die we ondernemen”, aldus een woordvoerder van de politie. “Het achterlaten van een placenta is niet strafbaar en wij beschouwen de zaak hiermee als gesloten.”

Naast de placenta werd ook een speelgoedautootje uit het water gehaald door de brandweerduikers. Na deze vondst en het beëindigen van de zoekactie werd de Plaats Delict opgeheven en konden de hulpdiensten terugkeren.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee verwaarloosde honden aangetroffen na melding dierenarts, één hond ingeslapen

Rotterdam - De dierenpolitie heeft vandaag na een melding van een dierenarts twee zwaar verwaarloosde honden aangetroffen. Een...

Explosie veroorzaakt schade aan deur en auto Kleine Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag is de politie gealarmeerd na een explosie in de...

BTGV bij McDonalds Hoofdweg Capelle aan den IJssel om waterpistool

Capelle aan den IJssel - De politie heeft donderdagavond rond 19.44 uur op het terras van de McDonalds...

Niet ontplofte handgranaat voor woning aangetroffen, EOD onderweg voor veiligstellen Vlinderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Vanochtend vroeg werd voor een woning aan de Vlinderveen een niet-ontplofte handgranaat aangetroffen. De vondst werd...