Duikers brandweer maken zoekslagen na aangetroffen placenta’s (nageboorte) in Zevenhuizerplas Rotterdam-Nesselande

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagavond op de Kosboulevard in Rotterdam de hulp ingeroepen van de brandweerduikers na het aantreffen van een placenta langs het water. De duikers van de kazerne in Capelle aan den IJssel arriveerden ter plaatse en voerden een zoekactie uit in het riet langs de Zevenhuizerplas in de wijk Nesselande.

Op aanwijzing van de politie begonnen twee brandweerduikers hun zoektocht in het water. De politie had ondertussen een ruime Plaats Delict (PD) ingericht om het gebied af te zetten en het onderzoek te faciliteren. Na een grondige inspectie in en rondom het water, waarbij de duikers diverse zoekslagen maakten, werd de actie afgesloten.

- Advertisement -

De politie heeft laten weten dat het achterlaten van een placenta niet strafbaar is. “Er zijn geen verdere strafrechtelijke stappen die we ondernemen”, aldus een woordvoerder van de politie. “Het achterlaten van een placenta is niet strafbaar en wij beschouwen de zaak hiermee als gesloten.”

Naast de placenta werd ook een speelgoedautootje uit het water gehaald door de brandweerduikers. Na deze vondst en het beëindigen van de zoekactie werd de Plaats Delict opgeheven en konden de hulpdiensten terugkeren.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding met parkerende auto Randweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Randweg in Rotterdam heeft vanavond rond 21.15 uur een flink ongeval plaatsgevonden tussen een...

Politie doet Inval in woning aan de Aarhof in Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - Rond 17.20 uur vanavond heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Aarhof...

Derde en vierde aanhouding dodelijk incident De Klerkstraat Rotterdam

Dinsdagochtend is een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Oudere vrouw gewond bij straatroof aan de Charloisse Kerksingel in Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond is een oudere vrouw gewond geraakt bij een straatroof aan de Charloisse Kerksingel. Het bejaarde...