Veiligheidsdag in Tarwewijk: Activiteiten en Bezienswaardigheden op de De Manstraat bij het Verschoorplein

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – De Tarwewijk was zaterdagmiddag het toneel van een levendige veiligheidsdag, georganiseerd op de De Manstraat bij het Verschoorplein. Het evenement bood een scala aan activiteiten voor jong en oud.

Kinderen genoten volop van een rit op een politiemotor en ontmoetten mascotte Das. Voor de volwassenen waren er volop tips en adviezen beschikbaar over veilig wonen. Buurtbewoners konden in gesprek gaan met de handhaving, wijkmarinier Muzaffer Yuksekyildiz, de politie en de brandweer. Bezoekers kregen zelfs de kans om een kijkje te nemen in een brandweerauto.

- Advertisement -

Ondanks de harde wind, die zorgde voor een iets lagere opkomst dan verwacht, was de sfeer uitstekend. Er waren hapjes en drankjes beschikbaar, en de jongste bezoekers vermaakten zich op het springkussen en met voetballen.

De dag werd afgesloten met een BBQ voor bewoners rondom de GGZ-instelling aan de Boerhaavestraat. Deze BBQ bood buurtbewoners de gelegenheid om de wereld van de GGZ-instelling en het Leger des Heils beter te leren kennen.

De veiligheidsdag in de Tarwewijk was niet alleen een informatieve, maar ook een verbindende ervaring, waarbij de gemeenschap de kans kreeg om samen te komen en meer te leren over veiligheid en elkaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen (17) gewond na steekpartij, verdachte (17) aangehouden Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Een ruzie tussen twee 17-jarige jongens op de Pretorilaan in Rotterdam is zaterdagavond uitgemond in een...

12 woningen ontruimd na explosie in drugslab Terentiusstraat Rotterdam

Rotterdam - In een flatgebouw aan de Terentiusstraat in Rotterdam-IJsselmonde heeft afgelopen nacht een forse explosie plaatsgevonden. De...

Tweede aanhouding dodelijke steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Vrijdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Man (45) zwaargewond na schietpartij Tolhuislaan Rotterdam

Rotterdam - Een 45-jarige man uit Rotterdam is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op de...