Zeer grote brand bij indoor Sportcentrum Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Op de Einsteinweg in Spijkenisse brak er een grote brand uit bij een vestiging van JUMP XL.  De brand begon aan de buitenzijde van het gebouw en verspreidde zich snel naar het dak. De vlammen waren al snel zichtbaar, wat leidde tot een grootschalige inzet van de brandweer.

Meerdere brandweerwagens, waaronder drie tankautospuiten en twee redvoertuigen, waren snel ter plaatse. Ook een drone werd ingezet om een beter beeld te krijgen van de situatie. De meetploeg werd opgeroepen om de rookontwikkeling te monitoren en eventuele gevaarlijke stoffen in de lucht te detecteren.

- Advertisement -

Gelukkig was er niemand meer in het pand aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. Het gebouw werd volledig ontruimd en er vielen geen gewonden. Een ambulance stond stand-by voor eventuele noodgevallen, terwijl de calamiteitencoördinator van de meldkamer op de hoogte werd gebracht van de situatie.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de eerste verkenningen wijzen op een buitenbrand die mogelijk is veroorzaakt door brandend frituurvet en restafval in containers. De wind, die op dat moment een snelheid van 3 m/s had, heeft mogelijk bijgedragen aan de snelle verspreiding van het vuur.

De brandweer is nog steeds bezig met nabluswerkzaamheden en verwacht dat dit nog enige tijd in beslag zal nemen. De locatie waar de brand is ontstaan is aangemerkt als plaats-delict en zal gedurende de nacht worden bewaakt door agenten.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding met parkerende auto Randweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Randweg in Rotterdam heeft vanavond rond 21.15 uur een flink ongeval plaatsgevonden tussen een...

Voetganger bij zebrapad aangereden door auto, voetganger raakt lichtgewond Eikenlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 17 juli rond 19.07 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Eikenlaan in Spijkenisse. Een...

Derde en vierde aanhouding dodelijk incident De Klerkstraat Rotterdam

Dinsdagochtend is een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Persoon aangereden op tankstation De Vink A20 Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Dinsdagochtend 16 juli rond 9.24 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op het...