Schade bij daglicht goed zichtbaar na zeer grote brand indoor sportcentrum Einsteinweg Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Dinsdagochtend 9 juli is de schade die is ontstaan naast het Sportcomplex aan de Einsteinweg in Spijkenisse goed zichtbaar. De brand brak op maandagavond rond 22:30 uur uit aan de achterzijde van een Crossfit studio, bij aankomst van de eerste brandweerwagen waren er enorme vlammen zichtbaar, ook was er door de brand een grote rookontwikkeling te zien die zelfs zichtbaar was op de snelweg A15.

Direct is er groots ingezet om de brand onder controle te krijgen, zo zijn er in totaal twee redvoertuigen ingezet aan twee kanten van het pand, vijf blusvoertuigen en twee grootwatertransporten. Deze watertransporten kunnen in korte tijd meerdere blusvoertuigen voorzien van een grote hoeveelheid bluswater.

- Advertisement -

Na ruim twee uur blussen was de brand al aardig onder controle, rond klokslag 01:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Na het afgeven van dit sein kon er worden ingepakt.

De volgende dag

De volgende ochtend is bij daglicht goed zichtbaar wat de schade is aan de buitenkant van het getroffen pand. Het pand dat tegenover de brand staat alleen aan de buitenkant zichtbaar beschadigd. Het getroffen pand heeft binnen relatief weinig schade opgelopen. De brandweer heeft een aantal gaten verspreid over het dak gemaakt om te controleren of de brand uit is en hoever de brand heeft gewoed.

Ook is er in de ochtend door de politie nader onderzoek verricht naar de toedracht van de brand, deze toedracht is tot heden nog onbekend. De kinderspeeltuin Monkey Town en Jump XL zijn geopend, deze zijn via een andere ingangen te bereiken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Explosie bij woning aan de Rabarberdreef in Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 11 juli rond 22:30 ontving de politie meerdere meldingen over een explosie bij een woning...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...