Nachtopvang Scheepmakershaven ontruimd na loos brandalarm

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Woensdagavond om 18.57 uur is er een melding van brand binnengekomen vanaf de Scheepmakershaven in Rotterdam. Het personeel van de tijdelijke nachtopvang rook een brandlucht en besloot uit voorzorg het brandalarm te activeren. Hierop werd het pand direct ontruimd.

De brandweer arriveerde snel ter plaatse en stelde een onderzoek in. Na grondige inspectie bleek er echter geen sprake te zijn van brand of een andere gevaarlijke situatie. De melding werd daarmee als loos alarm geclassificeerd.

- Advertisement -

De nachtopvang op de Scheepmakershaven biedt tijdelijk onderdak aan maximaal 58 dak- en thuisloze mensen die recht hebben op een slaapplek. Deze locatie sluit in december 2024 haar deuren. De nachtopvang zal dan terugkeren naar de vernieuwde locatie van de NAS aan de Volkelstraat in Overschie. Dit biedt onderdak aan mensen die nog geen plek hebben gevonden in de reguliere nachtopvang van het Leger des Heils, NAS of CVD.

In de nachtopvang kunnen tussen de 30 en 58 dak- en thuisloze mensen terecht. Deze personen hebben vaak te maken met diverse problemen waardoor zij dakloos zijn geraakt en hebben via de Gemeente Rotterdam toegang gekregen tot maatschappelijke opvang.

De brandweer en het personeel van de nachtopvang hebben hun procedures goed gevolgd, wat zorgde voor een veilige en ordelijke evacuatie. De bewoners konden kort na het sein veilig weer terugkeren naar hun slaapplekken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Spectaculaire demonstraties op zaterdag tijdens Wereldhavendagen trekken duizenden bezoekers

ROTTERDAM – Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam genoten duizenden toeschouwers van een indrukwekkend programma vol spectaculaire demonstraties. Boven...

Extinction Rebellion projecteert teksten op de Euromast

Rotterdam - Extinction Rebellion heeft vanavond om 21:00 uur voor een kwartier lang teksten geprojecteerd op de Euromast....

Tiener aangehouden voor schietincident in tram Groene Hilledijk in Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op vrijdagmiddag 6 september een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht...

Zeer grote brand in bedrijfsloods Beeldsweg Zuidland

Zuidland - Donderdagmiddag 5 september rond 17.27 uur is er brand uitgebroken in een container aan de Beeldsweg...