Discriminerende uitspraken leiden tot ontslag politiemedewerker: “voor deze medewerker niet langer plaats in onze organisatie”

Date:

Deel bericht:

Een medewerker van politie-eenheid Den Haag is ontslagen, nadat de medewerker discriminerende uitlatingen deed op social media. Dit heeft de Politie bekendgemaakt.

De uitlatingen werden volgens de Politie jaren achtereen gedaan via “een openbaar toegankelijk account op social media”. Wat de man precies heeft geplaatst, is niet bekendgemaakt, maar volgens de Politie konden de uitlatingen als “stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat”.

- Advertisement -

De social media-berichten zorgden voor een disciplinair onderzoek naar de medewerker. Hierop volgde het ontslag dat op 25 juni plaatsvond.

Niet de normen en waarden die wij als politie nastreven
Hoewel het strafontslag een zwaar middel is, is het een direct gevolg van het online gedrag van de medewerker, zo beaamt eenheidschef Karin Krukkert. “Wij willen een politie zijn voor iedereen. Wat hier gebeurde is schadelijk voor burgers, het vertrouwen in de politie en voor het contact dat onze collega’s hebben met eenieder in de samenleving.”

Krukkert vervolgt: “Het jaren achter elkaar uiten van discriminerende, beledigende en kwetsende berichten via een openbaar toegankelijk account op social media past niet bij de normen en waarden die wij als politie nastreven. Daarom is er voor deze medewerker niet langer plaats in onze organisatie.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Koeien gaan op avontuur in Wassenaar

Wassenaar - Zaterdagmiddag rond twee uur werd de brandweer opgeroepen voor dier te water op de Rijksstraatweg in...

Forse verkeershinder rondom Den Haag na ongeval met ambulance (video)

Regio - Woensdagochtend 19 januari heeft er een zwaar ongeval plaatsgevonden, waarbij een ambulance betrokken was. Het ongeval...

Politie stuit per toeval op Red Bull-bolides van Max Verstappen

Agenten van Team Verkeer Den Haag stuitten vannacht bij toeval op wel heel bijzondere voertuigen. Het betroffen namelijk...

Inleveractie wapens in regio Haaglanden groot succes

Haaglanden - Afgelopen week hield de politie-eenheid Den Haag een inleveractie voor wapens. De actie bleek zeer succesvol,...