Enorme rookontwikkeling door brand in reachstacker Butaanweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een brand in een reachstacker op een containerterminal aan de Butaanweg heeft vanmiddag geleid tot een grootschalige inzet van de hulpdiensten. De brandweer heeft opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Een blusboot van het havenbedrijf is ter plaatse om te assisteren bij het blussen van de brand.

Een reachstacker is een speciaal voertuig dat wordt gebruikt voor het verplaatsen en stapelen van zeecontainers op terminals en in havens. Dit type voertuig is uitgerust met een lange, uitschuifbare arm die containers snel en efficiënt kan oppakken en verplaatsen.

- Advertisement -

Het terrein is volledig ontruimd vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De brandende reachstacker bevond zich tussen meerdere gasflessen, wat de situatie bijzonder risicovol maakte. De rookwolken waren tot in de omgeving van Schiedam en het strand bij Nesselande te zien, wat zorgde voor bezorgdheid bij omwonenden.

De brandweer is intensief bezig geweest met het bestrijden van de brand en heeft de situatie uiteindelijk met moeite onder controle gekregen. Er zijn vooralsnog geen meldingen van gewonden. De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt onderzocht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode kat in plas bloed gevonden, mogelijk slachtoffer van mishandeling Walenburgerweg Rotterdam

Rotterdam - Voor de entree van een portiek aan de Walenburgerweg in Rotterdam is woensdagavond een dode kat...

Mogelijke vondst drugslab in Poortugaal blijkt loos alarm

Poortugaal – Maandagavond rond 21.50 uur ontving de politie een melding van een verdachte situatie aan de Rhoonsedijk...

Taxi ramt op hoge snelheid drie voertuigen tijdens dollemansrit over Erasmusbrug in Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn maandagmiddag vier voertuigen zwaarbeschadigd geraakt na een dollemansrit van een taxichauffeur. De...

Autobrand na explosie, verdachte mogelijk gewond geraakt Reviusrondeel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een auto is afgelopen nacht op het Reviusrondeel in brand gevlogen nadat er...