Auto met hond gestolen bij supermarkt in Alblasserdam, dader snel opgepakt

Date:

Deel bericht:

Alblasserdam – Zaterdagavond rond 19:30 uur werd een zwarte Citroën C1, met een chihuahua aan boord, gestolen vanaf de parkeerplaats van supermarkt Dirk van den Broek aan de Plantageweg in Alblasserdam. De auto, die met draaiende motor was achtergelaten mogelijk om het voertuig koel te houden, werd ontvreemd terwijl de eigenaresse binnen boodschappen deed, meldt Alblasserdamsnieuws.

Direct na de ontdekking van de diefstal werd een grootschalige zoekactie op touw gezet. Het kenteken van de auto werd ingevoerd in de landelijke opsporingssystemen, wat al snel leidde tot een eerste aanwijzing op de snelweg bij Rotterdam. Meerdere politie-eenheden werden ingezet om de dief te lokaliseren.

- Advertisement -

Niet veel later wist de politie de verdachte, een 34-jarige man uit Alblasserdam, aan te houden. De hond, die nog steeds in de auto zat, bleek ongedeerd. De eigenaresse, zichtbaar geëmotioneerd, werd op de hoogte gebracht en zal nog op dezelfde avond herenigd worden met zowel haar voertuig als haar huisdier.

De politie onderzoekt de zaak verder.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachte slaat agent vol in gezicht en slaat succesvol op de vlucht in Alblasserdam

Alblasserdam - Een 34-jarige man uit Alblasserdam heeft maandagavond een agent mishandeld. De politie wilde de man aanhouden...

Team Parate Eenheid valt woning binnen voor aanhouding verdachte Krulmos Alblasserdam

Alblasserdam - Een man is zondagavond door het Team Parate Eenheid (TPE) van de politie uit zijn woning...

Verwoestende zeer grote brand vermoedelijk ontstaan door nieuw geplaatste zonnepanelen Van Henneartweg Alblasserdam

Ablasserdam - De verwoestende brand die ontstond in het bedrijfspand Bon Bon Cateringevents is vermoedelijk ontstaan op het...

Levenslang voor John S. die twee mensen doodschoot op zorgboerderij Alblasserdam

John S., de man die op 6 mei 2022 twee mensen doodschoot op een zorgboerderij in Alblasserdam en...