Enorme wateroverlast in Spijkenisse: Keplerlaan onder water en gaslek ontdekt

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – De Keplerlaan in Spijkenisse kampt met ernstige wateroverlast nadat een grote hoeveelheid water plotseling uit de grond spoot. De oorzaak van deze wateroverlast is nog onbekend. Bewoners en voorbijgangers waren geschokt door het tafereel, dat snel een alarmerende situatie werd.

Naast de massale wateruitstroom heeft de brandweer ook een aanzienlijke hoeveelheid vrijgekomen gas gemeten. Dit gaslek verhoogt de gevaren en complexiteit van de situatie. De brandweer, netbeheerder Stedin en waterbedrijf Evides zijn snel ter plaatse gekomen om het lek te dichten en de situatie onder controle te krijgen.

- Advertisement -

Het is nog onduidelijk of het water de omliggende woningen is binnengedrongen. De autoriteiten werken hard om de bron van de wateroverlast te identificeren en verdere schade te voorkomen. Bewoners wordt aangeraden om alert te blijven en eventuele updates af te wachten.

Het incident zorgt voor grote verstoringen in de omgeving, en de veiligheid van de inwoners staat voorop. De hulpdiensten zullen doorwerken totdat de situatie volledig onder controle is en alle risico’s zijn weggenomen.

Inmiddels is er bekend dat er op de piek van de uitstroom 17 kuub water per uur uit de leiding stroomde, 123 woningen zitten zonder water, een 2 daarvan hebben geen gas. Monteurs van Evides hebben aan de overkant van waar het lek is ontstaan een eerste watertappunt gemaakt, een tweede zal later de avond geplaatst worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mogelijke vondst drugslab in Poortugaal blijkt loos alarm

Poortugaal – Maandagavond rond 21.50 uur ontving de politie een melding van een verdachte situatie aan de Rhoonsedijk...

Taxi ramt op hoge snelheid drie voertuigen tijdens dollemansrit over Erasmusbrug in Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn maandagmiddag vier voertuigen zwaarbeschadigd geraakt na een dollemansrit van een taxichauffeur. De...

Autobrand na explosie, verdachte mogelijk gewond geraakt Reviusrondeel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een auto is afgelopen nacht op het Reviusrondeel in brand gevlogen nadat er...

Politie zet lokagent in nadat man vrouwen lastig valt Amelandseplein Rotterdam

Zondagmorgen vroeg werden twee vrouwen lastiggevallen op de Flakkeesestraat en het Amelandseplein. Met behulp van een lokagent kon...