Opnieuw aanhoudingen poging explosie Gretha Hofstralaan Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In het onderzoek naar de poging tot een explosie op 14 augustus zijn woensdagmiddag opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Rotterdam en een 17-jarige jongen uit Delft. De rol van deze jongeren bij het incident wordt momenteel door de politie onderzocht.

Uit het onderzoek naar eerdere aanhoudingen blijkt dat deze laatste twee verdachten geen uitvoerders of opdrachtgevers van de poging tot explosie zijn. De politie verdenkt hen er echter van een sturende rol te hebben gespeeld in de tussenlaag van de organisatie achter het incident. Beide jongeren zitten momenteel in volledige beperkingen, wat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, behalve met hun advocaat.

- Advertisement -

Eerder, op 16 augustus, werd al een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden in verband met dezelfde zaak. Ook hij wordt verdacht van een sturende rol en verblijft sindsdien in volledige beperkingen. De politie blijft het onderzoek naar de gebeurtenissen van 14 augustus met hoge prioriteit voortzetten, in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over de verantwoordelijken en het motief achter de poging tot explosie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee gewonden bij zwaar ongeval op Strevelsweg in Rotterdam

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 05.00 uur, vond een ernstig verkeersongeval plaats...

Schietincident met luchtdrukpistool op de Zweedsestraat in Rotterdam: Schade aan ramen, geen gewonden

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 04.00 uur, heeft er een schietincident plaatsgevonden...

Fatbiker rijdt vrouw in scootmobiel het ziekenhuis in en vlucht

Rotterdam - Een fatbiker heeft vrijdagmiddag op de Bree met de Randweg in Rotterdam een vrouw in een...

Vlam in de pan nadat bewoner huis heeft verlaten Lindendaal Rotterdam

Rotterdam – In een woning aan de Lindendaal in Rotterdam is vrijdagmiddag een keukenbrand uitgebroken. De brand ontstond...