Koolmonoxidemelder gaat af in woning door uitlaatgassen uit garagebedrijf Coolhaven Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een woning aan de Coolhaven in Rotterdam heeft een koolmonoxidemelder alarm geslagen, waardoor de brandweer ter plaatse moest komen. Bewoners alarmeerden de hulpdiensten na het afgaan van de melder.

Na een grondig onderzoek door de brandweer bleek dat er mogelijk uitlaatgassen vanuit een autogarage onder de woningen de woonruimte waren binnengedrongen. Dit heeft vermoedelijk geleid tot de verhoogde concentraties koolmonoxide, wat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid.

- Advertisement -

De brandweer heeft de bewoners geadviseerd om hun woning goed te ventileren om de schadelijke stoffen te verdrijven. Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over of het bedrijf dat de garage beheert maatregelen moet nemen om te voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

Koolmonoxide is een kleurloos en reukloos gas dat dodelijk kan zijn in hoge concentraties, en daarom benadrukken de hulpdiensten het belang van werkende koolmonoxidemelders in huizen en appartementen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie zoekt 14-jarige jongen met vuurwapen in Rotterdam, inval in woning op de Lodijk

Rotterdam – Dinsdagmiddag 17 september rond 16:00 uur heeft de politie in Rotterdam een grootschalige zoektocht gestart naar...

Taxi ramt op hoge snelheid drie voertuigen tijdens dollemansrit over Erasmusbrug in Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn maandagmiddag vier voertuigen zwaarbeschadigd geraakt na een dollemansrit van een taxichauffeur. De...

Twee gewonden bij zwaar ongeval op Strevelsweg in Rotterdam

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 05.00 uur, vond een ernstig verkeersongeval plaats...

Schietincident met luchtdrukpistool op de Zweedsestraat in Rotterdam: Schade aan ramen, geen gewonden

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 04.00 uur, heeft er een schietincident plaatsgevonden...