Wieken molen De Hoop verwijderd voor groot onderhoud Gemeenlandsedijk Zuid Abbenbroek

Date:

Deel bericht:

Abbenbroek – Vanmorgen zijn de roeders, een onderdeel van de wieken, van molen De Hoop uitgehesen voor groot onderhoud. De operatie startte vanmorgen om 07:30 uur. Ondanks de vroege tijd trok het toch een redelijk publiek die met interesse toekeek.

Afgelopen zomer werd er in een van de roeders een scheur ontdekt. Hierdoor kon de molen sindsdien niet veilig meer draaien. Roeders zijn de stalen balken waarin de herkenbare houten heklatten zitten. De roeders dateren uit 1877. Omdat het niet makkelijk is om de schade te herstellen en om ook verder onderhoud te plegen zijn speciale bedrijven uitgekozen. Molenmaker Grinwis uit Stellendam zal de renovatie en het onderhoud uitvoeren. Molenmaker van der Wal heeft eerder deze week de heklatten uit de roeders verwijderd en deze hebben het hijsen voor hun rekening genomen. Na de hijsoperatie worden de roeders naar Grinswis in Stellendam vervoerd.

- Advertisement -

De roeders moeten eind dit jaar of begin volgens jaar weer terug kunnen worden geplaatst. Om alles te bekostigen loopt er een crowdfundingsactie. Volgens molenaar Arie van Loo moest er al met de restauratie worden gestart, want de molen wordt er niet beter op als deze stil staat. Een molen moet draaien.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Taxi ramt op hoge snelheid drie voertuigen tijdens dollemansrit over Erasmusbrug in Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn maandagmiddag vier voertuigen zwaarbeschadigd geraakt na een dollemansrit van een taxichauffeur. De...

Autobrand na explosie, verdachte mogelijk gewond geraakt Reviusrondeel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een auto is afgelopen nacht op het Reviusrondeel in brand gevlogen nadat er...

Politie zet lokagent in nadat man vrouwen lastig valt Amelandseplein Rotterdam

Zondagmorgen vroeg werden twee vrouwen lastiggevallen op de Flakkeesestraat en het Amelandseplein. Met behulp van een lokagent kon...

Schietincident met luchtdrukpistool op de Zweedsestraat in Rotterdam: Schade aan ramen, geen gewonden

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 04.00 uur, heeft er een schietincident plaatsgevonden...