Zeven aanhoudingen voor geweldpleging tijdens bekerfinale in de Kuip

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft donderdag 5 september zeven verdachten aangehouden voor het plegen van openlijk geweld en mishandeling tijdens de bekerfinale in de Kuip afgelopen april. Nog vier verdachten zijn gevraagd om zich op een politiebureau te melden.

Op zondag 21 april 2024 werd in het Feijenoord-stadion de KNVB-bekerfinale tussen de voetbalclubs Feyenoord en NEC gespeeld. Voor, na en tijdens de wedstrijd waren er diverse ongeregeldheden die vooral op de thuisvakken van voetbalclub Feyenoord plaatsvonden.

- Advertisement -

Er werd in groepsverband geweld gebruikt tegen personen (openlijke geweldpleging) en er hebben mishandelingen plaatsgevonden. De mishandelingen en het geweld heeft impact op de directe slachtoffers, maar bracht daarnaast risico’s mee voor overige bezoekers, stewards en ander personeel.

Na de bekerfinale is onder andere met behulp van camerabeelden een opsporingsonderzoek gestart. Uit het onderzoek kwamen elf verdachten naar voren, waarvan er zeven donderdagochtend zijn aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, een 27-jarige man uit Rotterdam, een 29-jarige man uit Amersfoort, een 33-jarige man uit Capelle ad IJssel, een 22- jarige man uit Gorinchem, een 21-jarige man uit Katwijk en een 23-jarige man uit Capelle ad IJssel. Allen zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging/mishandeling. De overige verdachten moeten zich nog melden.

Alle aangehouden verdachten krijgen een gedragsaanwijzing opgelegd. Dat houdt in dat zij 90 dagen niet in of rond het stadion mogen komen. Er wordt onderzocht of hen ook een stadionverbod kan worden opgelegd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee gewonden bij zwaar ongeval op Strevelsweg in Rotterdam

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 05.00 uur, vond een ernstig verkeersongeval plaats...

Schietincident met luchtdrukpistool op de Zweedsestraat in Rotterdam: Schade aan ramen, geen gewonden

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 04.00 uur, heeft er een schietincident plaatsgevonden...

Fatbiker rijdt vrouw in scootmobiel het ziekenhuis in en vlucht

Rotterdam - Een fatbiker heeft vrijdagmiddag op de Bree met de Randweg in Rotterdam een vrouw in een...

Vlam in de pan nadat bewoner huis heeft verlaten Lindendaal Rotterdam

Rotterdam – In een woning aan de Lindendaal in Rotterdam is vrijdagmiddag een keukenbrand uitgebroken. De brand ontstond...