Spectaculaire demonstraties op zaterdag tijdens Wereldhavendagen trekken duizenden bezoekers

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam genoten duizenden toeschouwers van een indrukwekkend programma vol spectaculaire demonstraties. Boven de kades waren straaljagers, helikopters en parachutisten van de Defensie Para School te bewonderen. De parachutisten maakten een indrukwekkende afdaling en namen na hun sprong een frisse duik in de Maas, tot groot enthousiasme van het publiek.

Op het water was ook volop actie te zien. Een reddingsactie werd gesimuleerd waarbij een ‘drenkeling’ uit de Maas werd gehaald. De kustwacht coördineerde de reddingsoperatie met behulp van een helikopter, wat door de duizenden toeschouwers op de kade met spanning werd gevolgd.

- Advertisement -

Een ander hoogtepunt van het evenement was de populaire hindernisbaan van de Koninklijke Marine, waar vooral kinderen zich konden uitleven. Zij tijgerden door het zand, renden door autobanden, klommen over obstakels en kropen onder netten door. Voor de echte waaghalzen wachtte het laatste onderdeel: een sprong over het water met een touw. Wie dit niet succesvol haalde, belandde met een natte broek in de Maas.

Ook zondag staan er nog verschillende demonstraties op het programma, die naar verwachting opnieuw veel publiek zullen trekken.

Vrijdag werd daarnaast de nieuwe app van Rijnmond Veilig gelanceerd, bedoeld voor communicatie tijdens noodsituaties. De app belooft een belangrijke rol te spelen bij rampenbestrijding en crisismanagement in de regio.

hw

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Taxi ramt op hoge snelheid drie voertuigen tijdens dollemansrit over Erasmusbrug in Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn maandagmiddag vier voertuigen zwaarbeschadigd geraakt na een dollemansrit van een taxichauffeur. De...

Autobrand na explosie, verdachte mogelijk gewond geraakt Reviusrondeel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een auto is afgelopen nacht op het Reviusrondeel in brand gevlogen nadat er...

Politie zet lokagent in nadat man vrouwen lastig valt Amelandseplein Rotterdam

Zondagmorgen vroeg werden twee vrouwen lastiggevallen op de Flakkeesestraat en het Amelandseplein. Met behulp van een lokagent kon...

Twee gewonden bij zwaar ongeval op Strevelsweg in Rotterdam

Rotterdam – In de vroege ochtend van zondag 15 september, rond 05.00 uur, vond een ernstig verkeersongeval plaats...