Defensie oefent met helikopters in en rondom Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Defensie heeft vanmorgen geoefend met helikopters in en rondom Rotterdam. Vanmorgen vroeg om 06:15 vlogen er al twee Apache helikopters in hartje Rotterdam. Twee Chinooks en twee Cougars zetten vervolgens speciale eenheden af op de Maassilo en nabij de SS Rotterdam. Hierbij speelden zich een scenario’s af.

Het gaat hier om de cursus HWIC SOF. Dit is de afkorting voor: Helicopter Weapons Instructor Cours. Dit is eigenlijk een cursus voor vliegers, maar met deze oefeningen leren ook andere eenheden weer veel bij. Hierbij deden dus 6 helikopters van defensie mee en speciale eenheden van defensie. Zo deden operators van het Korps Commandotroepen mee, Designated SOF Support van de 11 Luchtmobiele Brigade en ook de NLMARSOF deed mee. 

- Advertisement -

De oefening staat in het teken van anti-terreur. Voor de piloten is het een extra grote uitdaging om midden in een stad te vliegen, vooral vanwege de vele bebouwing. Maar ook is het een groot strategisch spel om alles goed te laten verlopen en uiteindelijk het doel te bereiken.

Op een parkeerplaats bij het strand in Hoek van Holland was een zogenoemde FARP (Forward Arming and Refueling Point) ingericht. Hier konden de helikopters bijtanken en ook eenheden of burgers in en uitladen. 

De finale weken van de HWIC SOF duren twee weken. Hierna hopen alle cursisten te slagen. Inmiddels zitten ze bijna aan het einde. Aankomende vrijdagochtend zal er weer worden geoefend in de omgeving van Rotterdam. Dit zal de laatste dag zijn van de oefening.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na aanrijding tussen personenauto’s Maastunnelplein Rotterdam

Rotterdam - Op het Maastunnelplein in Rotterdam is zaterdagavond rond 22.12 uur een gewonde gevallen na een aanrijding...

Zes gewonden, waaronder drie kinderen na ernstig ongeluk A29 Barendrecht

Barendrecht - Bij een ernstig ongeval op de A29, richting Rotterdam, zijn zaterdagmiddag zes mensen gewond geraakt, waaronder...

Vrouw (38) doodgeschoten in Rijswijk, verdachte aangehouden

Rijswijk - Vrijdag 20 september is een 38-jarige vrouw uit Rijswijk om het leven gekomen bij een schietpartij...

Verdachte steekpartij Erasmusbrug Rotterdam bekende van de politie, slachtoffers uit Rotterdam en Zwitserland

Rotterdam – De verdachte van de steekpartij op de Erasmusbrug in Rotterdam blijkt een bekende van de politie...