Politie gehackt: contactgegevens politiemedewerkers buitgemaakt

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Afgelopen week is bekend geworden dat er een datalek is ontstaan bij de Politie na een hack. Daardoor zijn contactgegevens van politiemedewerkers buitgemaakt. Dit is bevestigd door de Politie.

Het datalek ontstond, nadat een politie-account werd gehackt. Bij de hack zijn ‘werkgerelateerde contactgegevens van politiemedewerkers’ buitgemaakt. De NOS meldt op basis van een brief van minister Van Weel aan de Tweede Kamer, dat het gaan contactgegevens van alle politiemedewerkers.

- Advertisement -

Volgens de Politie zijn er geen privégegevens of onderzoeksgegevens buitgemaakt. Er is binnen de organisatie opgeschaald om de impact van het lek te onderzoeken. Politiemedewerkers zijn op de hoogte gesteld en worden gevraagd extra alert te zijn op phishingmails of andere verdachte berichtjes en telefoontjes.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto te water Westerlengte in Capelle aan den IJssel, vier inzittenden op de vlucht

Capelle aan den IJssel – Vrijdagavond laat, rond 23.35 uur, is een auto te water geraakt langs de...

Politie treft geladen vuurwapen aan in slaapkamer van 15-jarige jongen in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – De politie heeft donderdag een woning doorzocht in Hellevoetsluis, nadat zij een anonieme melding ontvingen over...

Kat vanaf dak gered door brandweer maar houdt het niet droog Slijpsteen Zuidland

Zuidland - De brandweer is vanavond voor een klassieke melding opgeroepen naar de Slijpsteen: een kat op het...

Vrachtwagen rijdt zich klem onder viaduct Hoofdweg Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagmiddag 25 september rond 18.15 uur is een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen klem...