14-jarige jongen aangehouden bij Sparta-Stadion na brandende Fatbike: Onrust onder omstanders

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Maandagmiddag rond 18:00 uur heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden op het plein bij het Sparta-Stadion in Rotterdam. Dit gebeurde kort nadat een fatbike op het plein in brand was gevlogen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend; het is niet duidelijk of de fiets is aangestoken of spontaan in brand vloog.

De politie sprak de jongen aan met het verzoek om zijn ID-bewijs te tonen, omdat zij vermoedden dat hij betrokken was bij het incident. Dit leidde echter tot flinke onrust onder omstanders, die aangaven dat de politie de verkeerde persoon had aangehouden. Ondanks de protesten van de omstanders bleek uit het politiesysteem dat de jongen gezocht werd vanwege een ander incident; hij had nog een straf van tien dagen cel openstaan.

- Advertisement -

Toen de jongen zich verzette tegen zijn aanhouding, voelde de politie zich genoodzaakt gepast geweld toe te passen. Dit leidde tot verdere verontwaardiging onder de aanwezigen, die het optreden van de agenten buiten proportie vonden en zich actief met de situatie gingen bemoeien.

De situatie escaleerde snel, waardoor de politie versterking moest inroepen. Met hulp van collega’s konden zij de jongen uiteindelijk onder controle krijgen en overbrengen naar het politiebureau.

De politie onderzoekt nog de oorzaak van de fatbike-brand en roept getuigen op zich te melden. Ondanks de spanningen bleef het incident verder zonder grote escalaties.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonde bij schietpartij op Vinckenbrinkstraat in Rotterdam

ROTTERDAM – Maandagmiddag rond 17.30 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de Vinckenbrinkstraat in Rotterdam. Hierbij raakte één...

Paard schrikt en springt de sloot in Wollefoppenweg Rotterdam-Nesselande (video)

Rotterdam-Nesselande – Op zondagmiddag rond 13.15 uur is er op de Wollefoppenweg in Rotterdam-Nesselande een paard in de...

Explosie richt veel schade aan bij woning Zevenkampse Ring Rotterdam

Rotterdam - Rond 01.30 heeft er bij een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam een behoorlijke explosie...

Rumoerige nacht in Centrum Rotterdam: meerdere aanhoudingen na vechtpartijen en mishandelingen

ROTTERDAM – Afgelopen nacht is het onrustig geweest in het centrum van Rotterdam. De politie heeft rond het...