Uitslaande brand verwoest kraakpand Dordtsestraatweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdagnacht 11 oktober rond 0.30 uur is er brand uitgebroken in een kraakpand aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam. De brand was bij aankomst van de brandweer uitslaand. Het vermoeden bestond dat er mogelijk nog mensen binnen zouden zijn, dat bleek niet het geval. De schade aan het pand is aanzienlijk.

De brandweer werd gealarmeerd na meldingen van zwarte rook die uit het gebouw kwamen. Bij aankomst stond de woning in lichterlaaie, met vlammen die zowel uit de voor- als achterkant van het pand sloegen, evenals uit het dak. Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’. In totaal werden drie tankautospuiten en twee ladderwagens ingezet om de brand te bestrijden. Ook kwamen twee ambulances ter plaatse uit voorzorg.

- Advertisement -

Omliggende kraakpanden werden geëvacueerd, waardoor enkele bewoners tijdelijk op straat kwamen te staan. De brandweer wist de brand uiteindelijk onder controle te krijgen en doorzocht het pand op eventuele aanwezigen. Er werden geen personen aangetroffen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonde bij schietpartij op Vinckenbrinkstraat in Rotterdam

ROTTERDAM – Maandagmiddag rond 17.30 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de Vinckenbrinkstraat in Rotterdam. Hierbij raakte één...

Paard schrikt en springt de sloot in Wollefoppenweg Rotterdam-Nesselande (video)

Rotterdam-Nesselande – Op zondagmiddag rond 13.15 uur is er op de Wollefoppenweg in Rotterdam-Nesselande een paard in de...

Explosie richt veel schade aan bij woning Zevenkampse Ring Rotterdam

Rotterdam - Rond 01.30 heeft er bij een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam een behoorlijke explosie...

Rumoerige nacht in Centrum Rotterdam: meerdere aanhoudingen na vechtpartijen en mishandelingen

ROTTERDAM – Afgelopen nacht is het onrustig geweest in het centrum van Rotterdam. De politie heeft rond het...