Opnieuw explosie bij woning in Maassluis, verband met dodelijk steekincident onderzocht

Date:

Deel bericht:

Maassluis – Vrijdagavond heeft voor de tweede keer in korte tijd een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Willem Weltevredenlaan in Maassluis. De woning behoort toe aan de moeder van een 19-jarige verdachte, die betrokken zou zijn bij de dood van een 20-jarige man afgelopen weekend. Het explosief werd rond 20:20 uur geplaatst, maar volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Een korte brand die na de explosie ontstond, werd snel geblust.

Zowel de politie, brandweer als burgemeester waren ter plaatse om de situatie in de gaten te houden. Eerder op vrijdagmiddag waren de politie, rechercheurs en Forensische Opsporing al bij de woning aanwezig in verband met een lopend onderzoek. De brandweer werd toen opgeroepen om toegang tot het huis te verschaffen.

- Advertisement -

Verband met dodelijk steekincident

De explosies lijken verband te houden met een dodelijk steekincident in Maassluis. Het lichaam van de 20-jarige Dien werd zaterdagochtend aangetroffen in een steeg aan de Asserdreef. Het slachtoffer had meerdere verwondingen die de politie als verdacht beschouwt, vermoedelijk veroorzaakt door steekwonden.

De 19-jarige verdachte, eveneens afkomstig uit Maassluis, meldde zich zaterdagavond vrijwillig bij de politie. Hij zit sinds zijn aanhouding vast en heeft alleen contact met zijn advocaat. Zijn precieze rol in de dood van het slachtoffer wordt nog onderzocht.

Afgelopen woensdag werd er een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 20-jarige Dien.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Nacht gevuld met explosies in Rotterdam en Maassluis

Rotterdam, Maassluis - In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn er drie explosies geweest: één...

Fietser (14) overleden na ongeval in Maassluis, vrachtwagenchauffeur ‘mogelijk onder invloed’

Maassluis - Donderdagochtend 17 oktober is een 14-jarige fietser komen te overlijden na een aanrijding met een vrachtwagen....

Man (19) meldt zich op politiebureau na vondst van dode man (20) in steeg in Maassluis (video)

Maassluis - De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij meldde zich zelf op het...

Dode op straat na vermoedelijke steekpartij Asserdreef Maassluis

Maassluis - Op de Asserdreef in Maassluis is zaterdagmorgen rond 08.10 uur een overleden persoon aangetroffen. Het slachtoffer...